Skaitymo iš lūpų specialistas atskleidė, apie ką Vestminsterio vienuolyne kalbėjosi 74-erių metų amžiaus karalius Karolis III ir 75-erių metų amžiaus karalienė Kamila, radę progą atsikvėpti, skelbia dailymail.co.uk.

„Tik pažiūrėk, – pasakė karalius, turėdamas omenyje lietingą orą, paskui parodė į minias mojuojančių žmonių ir pridūrė. – Nuostabu, puiku.“

Tada karalienė atkreipė dėmesį į galybę vėliavų, kuriomis karališkosios šeimos gerbėjai papuošė gatves: „Fantastika.“

„Iš tikrųjų“, – pritarė Karolis III. „Kaip gražu“, – džiaugėsi Kamila, jųdviejų karietai važiuojant netoli Trafalgaro aikštės.

Eidami į Vestminsterio vienuolyną, Karolis III ir Kamila beveik nesikalbėjo. Tiesa, karalienė paprašė dešinėje buvusio asmens jai padėti ir paskui padėkojo.

Tada karaliui buvo nurodyta „eiti į vidų“, bet jis, regis, nenorėjo skubėti: „Jau? Dabar?“

Taip pat monarchas prisipažino „nerimavęs dėl laiko“, kai teko laukti karietoje.

Karolis III tapo 40-uoju valdančiu suverenu, karūnuotu Vestminsterio vienuolyne. Karūnavimo ceremonija siekia Vilhelmo Užkariautojo laikus (1066 m.), kai Kenterberio arkivyskupas jam ant galvos uždėjo Šv. Edvardo karūną.

Karalius atrodė susijaudinęs, kai princas Williamas atidavė jam pagarbą – atsiklaupė ir prisiekė ištikimybę.

Jis pasakė: „Aš, Williamas, Velso princas, prisiekiu besąlygišką ištikimybę kaip Jūsų vasalas. Tepadeda man Dievas.“

Tada jis atsistojo, palietė karūną ir pabučiavo Karolį III į skruostą. Karalius susijaudino, linktelėjo savo sūnui ir ištarė „amen“ bei „ačiū, Williamai“.

Anot skaitymo iš lūpų eksperto, pasibaigus ceremonijai, monarchas susirinkusiems svečiams pasakė: „Labai jums ačiū“ ir „Buvo nuostabu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją