Žiūrovai buvo įsitikinę, kad šį rytą per istorinę ceremoniją Vestminsterio abatijoje pastebėjo giltinę.

Viduryje alėjos, prieš pat kamerą, matėsi juodai apsirengusi figūra su gobtuvu, kuri žingsniavo per visą alėją, o paskui vėl bauginančiai dingo.

Tikslią akimirką užfiksavo „Twitter“ vartotojas Joe, kuris socialinio tinklo platformoje pasiteiravo ir kitų, ar jie mato tą patį vaizdą.

„Ar dar kas nors ką tik pastebėjo, kad Vestminsterio abatijoje pasirodė giltinė“, – savo įžvalga socialiniame tinkle pasidalino Joe.

Nuo to laiko vaizdo įrašas surinko beveik pusę milijono peržiūrų, o kiti internautai tai pat teigė matę tą patį vaizdą.


Vienas žmogus rašė, kad jam taip pat pasirodė giltinė.

Kitas nevengė šio reiškinio palyginti ir su kultiniu siaubo filmu.

„Tai kaip scena iš filmo „Egzorcistas 3“, – rašė kitas internautas.

„Ar tai tikra?“ – klausė dar vienas.

O pastebėjęs dar kai ką, kitas „Twitter“ vartotojas pridūrė: „Jau kelis kartus mačiau šį klipą ir negaliu atsistebėti muzikiniu akompanimentu, kai pasirodo giltinė.“

Delfi primena, kad kaip ir televizijos žiūrovai, taip ir tiesiogiai ceremoniją stebėję svečiai pamatė, kaip Kenterberio arkivyskupas Justinas Welby ant Karolio III galvos uždėjo auksinę Šv. Edvardo karūną, abatijoje skambant šūksniams „Dieve, saugok karalių“.

Tai pirmoji karūnavimo ceremonija Didžiojoje Britanijoje per 70 metų, ji vyko praėjus aštuoniems mėnesiams po to, kai, sulaukusi 96 metų, mirė karaliaus motina karalienė Elžbieta II.

Šventės išvakarėse paskelbtame pranešime aukštas dvasininkas sakė, kad karūnavimas yra „ryškus atspindys ir šventė to, kas mes esame šiandien, su visa mūsų nuostabia įvairove“.

Renginyje dalyvavo apie 100 valstybių vadovų, karalių ir karalienių iš viso pasaulio, įžymybių, kasdienybės herojų, karališkosios poros šeimos narių ir draugų.

Tarp kviestinių svečių buvo Davidas ir Victoria Beckhamai, muzikantas Lionelis Richie, Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas, Nyderlandų karalius Willemas-Aleksandras ir karalienė Maxima, Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Rishis Sunakas ir JAV pirmoji ponia Jill Biden.

Šią dieną buvo daug pompastikos ir iškilmingumo, o šalies ginkluotosios pajėgos parengė „įspūdingą“ renginį, kai karalius ir karalienė važiavo sostinės gatvėmis.

Šis renginys yra didžiausia kariuomenės paradinė operacija nuo karalienės Elžbietos II karūnavimo dienos 1953 metais, joje dalyvavo 9 000 karių, o 7 000 iš jų atliko ceremoninius ir pagalbinius vaidmenis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)