Niujorke vykstantis renginys kasmet suburia būrį visame pasaulyje žinomų žmonių. Jis vadinamas vienu geidžiamiausių ir vienu labiausiai apkalbamų metų mados įvykių.

Dailymail.com praneša, kad šiemet nesuprasti liko ir neskoningiausiai apsirengė Ariana Grande, Kate Moss, Irina Shayk, Rachel Brosnahan, Kim Petras, Jenna Ortega, Cara Delevingne, Amanda Seyfried.

Viena prasčiausiai apsirengusių šių metų renginio žvaigždžių – aktorė ir atlikėja Janelle. Pasirinkdama drabužius prašovė ir filmo „Vestsaido istorija“ žvaigždė Ariana. Juokaujama, kad tai išvydęs dizaineris Karlas Lagerfeldas apsiverstų karste.

Neskoningiausiai apsirengusios „Met Gala“ žvaigždės:

Šiemet vakaro „Met Gala“ metu buvo pagerbtas 2019-aisiais miręs mados legenda Karlas Lagerfeldas. Jo garbei surengta paroda „Karl Lagerfeld: A Line of Beauty“. Jo vardas tapo ir išskirtine aprangos kodo tema.

„Nors iš dalies Karlas buvo istorikas ir tai atsispindėjo jo kūryboje, vis tik jis visada žvelgė į ateitį – nekentė sukiotis atgal“, – pristatydamas parodos temą kalbėjo renginio kuratorius, kostiumų institutui vadovaujantis Andrew Boltonas.

Tiesa, tai, kaip vakaro svečiai interpretuos temą, buvo neaišku iki pat renginio pradžios. Įprastai vieni ją supranta pažodžiui, kiti linkę interpretuoti. Kaip dar prieš gegužės 1-ąją kalbėjo renginio organizatoriai, kone paprasčiausias būdas pagerbti dizainerį būtų rinktis jo paties sukurtą drabužį arba iš kažkurių mados namų, su kuriais Karlas Lagerfeldas bendradarbiavo, – tam puikiai tiktų „Chanel“, „Chloe“, „Fendi“, „Patou“.

Pastaraisiais metais ant renginio „Met Gala“ raudonojo kilimo žengę svečiai vis labiau rinkosi vintažinio stiliaus drabužius. Pavyzdžiui, pernai Kim Kardashian dėvėjo Marilyn Monroe priklausiusią suknelę, Emily Ratajkowski – vintažinę „Versace“ suknelę.

Mados „Oskarais“ vadinamas renginys įprastai sutraukia būrį ryškiausių pasaulio žvaigždžių. Jų aprangos kodas turi atspindėti vakaro temą. Kiek anksčiau vakaro „Met Gala“ metu jau buvo pagerbti tokie mados kūrėjai, kaip Alexanderis McQueenas ir Rei Kawakubo.

Oficialaus pakviestųjų skaičiaus renginio „Met Gala“ organizatoriai niekuomet neatskleidžia. Šių metų vakaro pirmininkais paskirti aktorė ir rašytoja Michaela Coel, aktorė Penelope Cruz, atlikėja Dua Lipa, „Vogue“ vyriausioji redaktorė ir mados ikona Anna Wintour, teniso žvaigždė Rogeris Federeris.

Vakaro svečiai – nuotraukų albume:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją