Neseniai mergina atskleidė, kad badu save marinti pradėjo sulaukusi vos septynerių – viskas dėl internete patirtų patyčių.

„Reakcijos, kurių sulaukdavau dėl savo personažo seriale, tai, kaip čia pasakius... Buvo šokiruojančios“, – tinklalaidėje „Heart of the Matter“ su Elizabeth Vargas sakė aktorė.


M. De La Garza, kuri yra netikra Demi Lovato sesuo, seriale nuo 2008 iki 2012 metų vaidino Juanitą Solis, Evos Longorios personažo Gabrielle dukrą.

M. De La Garza naudotis kompiuteriu pradėjo dar būdama vaikas – nors tėvai to ir neleido – todėl daugybę laiko praleido internete skaitydama komentarus.

Mergina sako, kad socialinė žiniasklaida „padarė didžiulę žalą jos psichinei sveikatai ir dar vaikystėje paskatino valgymo sutrikimų atsiradimą“.

Nors ir marino save badu, toks susilaikymas baigdavosi siaubingais persivalgymais.

Mergina prisimena, jog komentatoriai apie ją rašė tokius skaudžius dalykus kaip „kokia bjauri stora karvė“ ir netgi linkėjo „susirgti vėžiu ir mirti, nes esi per stora šiam pasauliui“. Ir visa tai skaitė vaikas, kuriam tada nebuvo nė dešimties metų.

„Tiesiog siaubingi, siaubingi, siaubingi dalykai. Ir su jais susidūriau, kai man buvo šešeri, septyneri, aštuoneri metai“, – pasakojo M. De La Garza.


Kadangi savo šeimai apie internete patiriamas patyčias ji neprasitarė, už tai, kad jai nepadėjo tvarkytis su valgymo sutrikimu, artimųjų „nekaltina“.

„Nebuvo įmanoma manęs sustabdyti, kad nepamatyčiau to, ką pamačiau. Be to, labai puikiai mokėjau slapstytis, išmesdavau maistą, o sakydavau, kad viską suvalgiau. Daug tokių dalykų vyko, kai mokiausi mokykloje, tad tėvai neturėjo žalio supratimo, ką išdarinėju“, – atskleidė mergina.

M. De La Garza prisimena, kad, kai dirbo ABC draminės komedijos filmavimo aikštelėje, filmavimo komanda apie negatyvą, kurį patys matė, neprasitarė, kaip tik stengėsi ugdyti mergaitės pasitikėjimą savimi: „Serialo komandos suaugusieji man dažnai sakydavo, kad esu graži, kad atrodau puikiai“.

Aprengėjai dėjo viskas jėgas, kad M. De La Garza su parinktais drabužiais atrodytų kuo įmanoma geriau ir jaustųsi patogiau. Ir pati jautė, kad jos kostiumai padėdavo išreikšti save.

Nors M. De La Garza visiems labai dėkinga už tai, kad bandė jai padėti, mergina suprato, kad jos išvaizdos problemos tapo ir serialo siužetine linija.

Serialo penktame sezone buvo viena serija, kurioje M. De La Garzos Juanita norėjo pasidažyti, nes mokykloje vaikai jai pareiškė, kad yra baisi, nepakankamai daili, kad būtų Gabrielle dukra.

„Pokštas slypėjo tame, kad Evos personažas buvo smulki, liekna, tobulo grožio moteris, o jos dukra – visiška priešingybė. Manau, kad jie tai tikrai žinojo, kokią įtaką man tai padarys“, – sako M. De La Garza.

Iš Dalaso kilusi aktorė negaili gerų žodžių 48 metų E. Longoriai už tai, kad ji „iš visų jėgų stengėsi, kad aš patikėčiau, jog esu graži ir ypatinga“, nors mergina kolegei niekada nepasakojo, kokį košmarą internete išgyvena.

M. De La Garza jau dvejus metus jaučiasi puikiai: „Dabar viskas tikrai gerai, netgi labai gerai, nuostabu galėti tai pasakyti. Tik nemanau, kad tokie dalykai kada nors dings visam laikui ar pavyks juos iki galo sutvarkyti“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)