Per vizitą, kurio metu buvo ypač sustiprintas saugumas, Velso princas (40 m.) patikino karius, kad tėvynėje visi juos palaiko, rašo „MailOnline“.

Komentuodama princo Williamo apsilankymą Lenkijoje, Marija Zacharova, nuo 2015 m. einanti Rusijos užsienio reikalų ministerijos Informacijos ir spaudos departamento direktoriaus pareigas, įžūliai sumenkino karališkąjį princo titulą.

Kaip buvo rašyta „The Sun“, 47-erių metų Rusijos diplomatė princą Williamą pavadino taip, tarsi jis būtų kažkokio Charles‘o sūnus.

M. Zacharova taip pat nepamiršo užsiminti apie Didžiosios Britanijos į Ukrainą tiekiamus nuskurdinto urano tankų sviedinius.

„Kažin, ar Williamas Čarlzovičius atvežė savo kariams šaudmenų iš nuskurdinto urano“, – cituoja britų leidinys M. Zacharovos žodžius.

Maskva, reikia pasakyti, vis aršiau užsipuola Londoną ir kaltina Didžiąją Britaniją genocido provokavimu.

Pastaroji rusų diplomatės pastaba nuskambėjo po to, kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas užsiminė „turėsiąs atitinkamai sureaguoti į tai, kad kolektyviniai Vakarai pradės naudoti ginklus, turinčius branduolinį komponentą“.

Jungtinės Karalystės gynybos ministerija apkaltino Rusiją „tyčiniais bandymais paskleisti dezinformaciją“ apie „standartinį komponentą, neturintį nieko bendro nei su branduoliniais ginklais, nei su tokių ginklų pajėgumu“.

Per savo vizitą Lenkijoje princas Williamas pasidžiaugė pažangiomis oro erdvės gynybos sistemomis, kuriomis apsirūpinusi itin slapta karinė bazė – objektas, esantis per 80 kilometrų nuo sienos su Ukraina ir tapęs laikinais namais 75-iems britams, šiuo metu papildžiusiems sąjungininkų iš Lenkijos ir JAV gretas.

Jungtinės Karalystės kariai priklauso pirmajai gynybos linijai, su kuria tektų susidurti priešui, V. Putino nurodymu pradėjusiam karinius veiksmus rytiniame NATO flange.

Princo Williamo kelionė į Žešuvą, pietryčių Lenkijoje įsikūrusį miestą, – tai jo asmeninė misija, kurios tikslas – pareikšti pripažinimą pajėgų personalui, kurį iš esmės sudaro karališkosios artilerijos pulko kariai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)