„Manau, kad visiems svarbu žinoti, kad rengiau tinklalaidę su savo gydytoju. Taigi, tai yra žmogus, su kuriuo dirbu daugiau nei dvejus metus, siekdama susidoroti su kai kuriais lėtiniais susirgimais“, – sakė ji instagramo vaizdo įraše.

„Oskaro“ laimėtoja vėliau paaiškino: „Sirgau COVID ir infekcija pasireiškė labai dideliais uždegimais. Taigi, aš dirbau su daktaru Cole'u, kad iš tikrųjų sutelkčiau dėmesį į maistą, kuris padeda susidoroti su padariniais. Valgau daug virtų daržovių, visų rūšių baltymų, sveikų angliavandenių. Tai veikė tikrai gerai. Toks principas pagrįstas mano medicininiais rezultatais ir plačiais tyrimais, kuriuos atlikau laikui bėgant.“

„Tai nėra patarimas niekam kitam. Iš tikrųjų, tai tik tai, kas man padėjo, ir tai buvo labai galinga“, – teigė ji.

„Tai nereiškia, kad taip maitinuosi visą laiką, kiekvieną dieną. Ir, beje, valgau daug daugiau nei kaulų sultinį ir daržoves. Valgau sočiai, taip pat turiu daug dienų valgyti, ką noriu. Žinote, valgyti gruzdintas bulvytes, bet ką. Mano pagrindinis tikslas buvo stengtis būti sveikam ir valgyti maistą, kuris tikrai nuramins imuninę sistemą,“ – bandė teisintis aktorė. Anksčiau ji buvo užsiminusi, kad valgo tik kartą per dieną.

Tačiau vėliau teisinosi, jog anksti valgo vakarienę, o pietums dažniausiai pakanka ir sultinio.

„Aš valgau vakarienę anksti vakare. Su pertraukomis pasninkauju. Paprastai apie 12 val. geriu kavą, kad nesumažėtų cukraus kiekis kraujyje. Bet man labai patinka sriuba pietums. Daugelį dienų pietums geriu tik kaulų sultinį,“ – sakė G. Paltrow.

Ji pažymėjo, kad kiekvieną dieną stengiasi išlikti aktyvi, „judėdama bent vieną valandą“.

„Arba pasivaikštau, arba užsiimsiu pilatesu, arba einu į sauną,“ – pasakojo aktorė.

Tačiau jos pasakojimas sulaukė ir aršios kritikos, jos būta ir anksčiau.

Modelis Tess Holiday pasidalijo savo mintimis „Instagram“ įraše, sakydama: „Pabrėžti tai, jog valgant žmogus sveiksta, yra daugiau nei pavojinga. Tai smurtas“.

Kritikos pažėrė ir Meghan McCain: „Ei, atsipeikėk, Gwyneth. Jei nori valgyti vieną kartą per dieną ir gerai jaustis, prašom. Tačiau problema ta, kad ji tai pateikia kaip normalų pavyzdį milijonams žmonių visame pasaulyje, o po to parduoda įvairius su tuo susijusius produktus.“

Dietologė Lauren Cadillac „TikTok“ tinkle sakė: „Tai nėra sveika, tai sutrikimas. Žmogui nepakanka tiek maisto, ypač tiems, kuriems jau daugiau metų“.

Kim Lindsay, taip pat dietologė, pasidalijo vaizdo įrašu ir pridūrė: „Tiek daug mitybos kultūros šioje „sveikatingumo rutinoje“. Nerimauju, kiek žmonių paseks šiais patarimais. Nepamirškite visą dieną valgyti reguliariai ir mėgaukitės visais maisto produktais kaip subalansuotos mitybos dalimi.“

„Kalbėkime tiesiai – tai, ką ji kalba ir jei, anot jos, tai sveikatingumas, aš nenoriu, kad tai būtų mano rutinos dalis“, – pridūrė 38 metų McCain.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)