Kalifornijoje gyvenanti pora, kuri 2020-aisiais pasitraukė iš karališkosios šeimos stiprėjant vidinei įtampai, „neseniai sulaukė elektroninio laiško iš Jo Didenybės kanceliarijos dėl karūnacijos“, britų laikraščiui „Sunday Times“ sakė jų atstovas spaudai.

„Sprendimo, ar Sasekso hercogas ir hercogienė dalyvaus, šiuo metu neatskleisime", – pridūrė jų atstovas, naudodamas jų oficialius titulus.

Bakingamo rūmai komentuoti atsisakė.

Pastaruoju metu 38-erių metų Hary‘is vis labiau tolsta nuo savo tėvo, brolio princo Williamo ir kitų šeimos narių, po to, kai knygoje, „Netflix“ dokumentinėje juostoje ir daugybėje interviu paviešino jų pašlijusius santykius.

Kaip rodo naujausi jo vieši komentarai, princas šeštadienį pripažino vienam psichologijos ekspertui, kad jau seniai jaučiasi „šiek tiek kitoks“ nei kiti Didžiosios Britanijos karališkosios šeimos nariai, yra kilęs iš „suskilusių namų“ ir stengiasi neperduoti „traumos“ savo vaikams.

Sausį paskelbtuose skandalinguose memuaruose jis tvirtino, kad Williamas užpuolė jį, kilus ginčui dėl jo žmonos Meghan.

Tuo tarpu praėjusį gruodį šešias valandas trukusiame dokumentiniame filme pora vėl liejo įvairias nuoskaudas; kaip žinoma, anksčiau jie kaltino karališkąją šeimą rasizmu dėl komentarų apie jų dar negimusio sūnaus odos spalvą.

Šią savaitę skelbta, kad jie paprašyti atlaisvinti savo būstą Jungtinėje Karalystėje - Frogmoro kotedžą Vindzoro pilies teritorijoje.

Nuo tada, kai persikėlė į Jungtines Valstijas, pora nedažnai lankosi šalyje, o po karalienės Elžbietos II mirties rugsėjo mėnesį retai kartu pasirodo Didžiojoje Britanijoje.

Karalius Karolis III bus oficialiai karūnuotas šių metų gegužės 6 dieną Londono Vestminsterio abatijoje pagal seną, daugiau kaip 900 metų senumo tradiciją.

Gegužės 6-oji, pagrindinė karūnavimo diena, sutampa su Harry‘io ir Meghan sūnaus Archie‘o ketvirtuoju gimtadieniu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją