Kvietimus koncertuoti ceremonijoje atmetė ir kultinė merginų grupė „Spice Girls“ bei scenos chuliganas Robbie Williamsas, trečiadienį informavo „Rolling Stone“.

Nors dauguma muzikantų ir atsisakė paaiškinti, kodėl nenori Karolio III gyvenimo šventėje lipti į sceną, E. Johno atstovas žurnalui patvirtino, kad 75 metų dainininkas ir muzikos kūrėjas negali dalyvauti dėl, esą, užimtos dienotvarkės.

Kitų žvaigždžių atstovai į „Page Six“ prašymą pakomentuoti situaciją dar neatsakė.

Ekspertai įsitikinę, kad karūnavimo šventė muzikos pasaulio žvaigždžių nevilioja, nes sutikimo atveju juos vėliau vytųsi skandalų taršomos monarchijos šešėlis.

„Pastaruoju metu britų karališkąją šeimą buvo ištikusi ne viena viešųjų ryšių katastrofa, taigi visi, pasirodysiantis šventės metu, paskui gali sulaukti nebūtinai palankios savo gerbėjų reakcijos“, – paaiškina merginų grupės „Little Mix“, Niallo Horano ir Louiso Tomlinsono atstovas spaudai Simonas Jonesas.

Kiti jaučia, kad bet kokie glaudesni ryšiai su 74 metų karaliumi Karolio III nebus naudingi jų karjerai.

„Jiems dabar labai svarbus dalykas yra pasakoti istoriją. Tokios simbolinės asociacijos labai svarios ir tiesiogine to žodžio prasme nugula į istorijos knygas. Puikiai suprantu, kad šiuo klausimu vyksta rimtos viešųjų ryšių diskusijos“, – sako tik vardu Meg prisistačiusi vienos lyderio pozicijas Jungtinėje Karalystėje užimančios viešųjų ryšių bendrovės vadovė, turėdama omenyje 34 metų Adele ir 29 metų Harry Stylesą.

Meg pridūrė, kad „Karalienė Elžbieta II kai kuriems buvo nuostabi. Karolis III to svorio neturi, jis neturi nieko tokio, dėl ko norėtųsi su juo lygiuotis. Taip, ceremonija bus transliuojama kone visame pasaulyje, daugybė žmonių išgirs tavo muziką, bet, viešųjų ryšių strategijos kontekste, nežinau, ar toks pasirodymas teigiamai atsilieptų artisto naratyvui, nebent jis aršus monarchijos šalininkas“.

Pastaraisiais metais dėmesio centre buvo atsidūręs ne vienas su britų karališkąja šeima susijęs skandalas, galintis paaiškinti, kodėl muzikos pasaulio žvaigždės po karalienės Elžbietos II mirties rugsėjį nori nuo monarchijos atsiriboti.

Princo Harry ir Meghan Markle pasitraukimas iš aktyvių karališkųjų pareigų sukėlė didžiulę įtampą tarp poros ir karaliaus. Ir ypač po to, kai sausį pasirodė Harry memuarai „Spare“ (liet. Atsarginis), kuriuose teigiama, kad brolis Williamas prieš jį pakėlė ranką, o pats tėvas Harry gimimo dieną jį pavadino „atsarginiu sūnumi“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją