Karūna yra daugiau nei šimtmečio senumo, ją užsakė pati karalienė Marija 1911 metų karūnacijai kartu su karaliumi Jurgiu V. Ji bus modifikuota gegužės 6 dieną vyksiančiai iškilmingai ceremonijai.

Tai pirmas kartas nuo 18 amžiaus, kai konsorto karūnavimo ceremonijai bus naudojama esama karūna, o ne užsakoma nauja. Rūmai teigia, kad tai daroma „siekiant tvarumo ir efektyvumo“.

Karūna bus papuošta keliais „Cullinan“ deimantais, išpjautais iš didžiausio kada nors išgauto neapdoroto brangakmenio, atrasto Pietų Afrikoje 1905 metais – taip pagerbiant mirusią karalienę Elžbietą II. Šie deimantai daugelį metų buvo jos asmeninės papuošalų kolekcijos dalis ir ji dažnai juos nešiojo kaip sages.

1911 metais karalienės Marijos karūnos priekyje esančiame kryželyje buvo įkomponuotas prieštaringai vertinamas deimantas „Koh-i-noor“. 1937 metais, per Jurgio VI karūnaciją, deimantas buvo pakeistas kopija, originalas perkeltas į karalienės motinos karūną, o Camilla nenaudos nei originalo, nei kopijos.
Karūna buvo išimta iš įprastinės ekspozicijos Londono Taueryje, kad būtų galima ir vėl atlikti keletą nedidelių pakeitimų bei papildymų. Bus nuimtos keturios iš aštuonių pusarkių, siekiant sukurti naują, kitokį nei 1911 metais, įspūdį.

Karalius Karolis III dėvės Šv. Edvardo karūną per karūnavimo apeigas Vestminsterio abatijoje. Ji jau buvo perdaryta ir grąžinta viešai eksponuoti Londono Taueryje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją