„Esame labai nuliūdę dėl pono P. Rabanne'o mirties, – sakė „Puig“ valdybos pirmininkas ir vadovas Marcas Puigas.

„Puig“ ir P. Rabanne istorija prasidėjo septintojo dešimtmečio pabaigoje. Svarbus mados atstovas buvo drąsus, revoliucingas ir provokuojantis.

Jis išliks svarbiu įkvėpimo šaltiniu „Puig“ mados ir kvapų kūrėjams, kurie nuolat dirba siekdami išreikšti radikaliai šiuolaikiškas pono P. Rabanne idėjas. Reiškiu nuoširdžią užuojautą jo šeimai ir tiems, kurie jį pažinojo“, – teigė „Puig“ valdybos pirmininkas ir vadovas Marcas Puigas.

P. Rabanne išgarsėjo septintajame dešimtmetyje, 1999 m. pasitraukė iš mados ir buvo retai matomas visuomenėje.

Barselonoje gyvenantis M. Puigas 2011 m. kartu su indų dizaineriu Manishu Arora atgaivino neveikiantį P. Rabanne mados verslą.

P. Rabanne pristatė savo pirmąją kolekciją 1966 m. Debiutinė kolekcija, pavadinta „12 suknelių iš šiuolaikinių medžiagų“ tuo metu supykdė prancūzų mados spaudą.

Naudodamas alternatyvias ir pramonines medžiagas, P. Rabanne buvo laikomas futuristiniu mados vizionieriumi, ne klasikiniu kūrėju.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją