Princesė Azemah (38 m.) – Brunėjaus sultono Hassanalo Bolkiaho duktė. Jos vyras princas Baharas yra sultono brolio princo Jefri Bolkiaho sūnus.

Sutuoktuvių šventė prasidėjo sausio 8 d. banketu sultono rezidencijoje – Istana Nurul Iman rūmuose. Vėlesnėmis dienomis vyko dar septynios tradicinės šventinės ceremonijos: dovanų įteikimas, valdžios regalijų demonstravimas, trijų dienų trukmės sutuoktuvių ceremonija, šventinė vakarienė ir galiausiai – šventės baigimo ceremonija.

Princesės Azemah jaunesnysis brolis princas Mateenas pasidalijo socialiniuose tinkluose šventinėmis nuotraukomis – iš palaiminimo ceremonijos sausio 11vd. ir iš paskutinės vestuvių šventės dienos sausio 15 d.

„Labai džiaugiuosi savo brangios vyresniosios sesers ir BJB laime, – parašė princas Mateenas instagrame ir įkėlė nuotraukų, kuriose – spindinčia suknele vilkinti nuotaka ir jaunasis su balta karine uniforma.


Apie princesės Azemah vestuves paskelbė lapkričio pabaigoje.

„Man didelė garbė būti pakviestam į sutuoktuvių šventinius renginius, pirmą kartą dalyvavau karališkose vestuvės, juk įprastai tokius renginius stebime per televiziją ir matome kino filmuose“, – teigė Kanados konsulė Brunėjuje Ambra Dickie. Ji pridūrė, kad „Kanada – taip pat monarchija. Tad panašūs renginiai, ceremonijos – mums nėra naujiena, Kita vertus, vestuvių renginiuose išvydau naujų tradicijų bei simbolizmo.“

Brunėjaus sultonas Hassanalas Bolkiahas turi 12 vaikų, princesė Azemath – penkta jo duktė.

Sultonas su sūnumi princu Mateenu dalyvavo karalienės Elžbietos II laidotuvėse rugsėjį, o gruodį sultonas susitiko su karaliumi Karoliu III.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją