Išanalizavęs Robertsų giminės medį, H. L. Gatesas jaunesnysis nustatė, kad vyras, kuris buvo laikomas aktorės proproseneliu – Willisas Robertsas – iš tikrųjų mirė daugiau nei dešimtmečiu anksčiau, nei gimė jos prosenelis, rašo people.com.

Nors jos proprosenelė Rhoda Suttle Roberts nuo 1850 metų buvo ištekėjusi už Williso, po jo mirties 1864 metais liko pribloškiantis laiko tarpas.

„Palaukite, bet argi aš nesu Roberts?“ – paklausė „Ticket to Paradise“ („Bilieto į rojų“) žvaigždė, kol laidos vedėjas pasakojo jai apie savo tyrimo rezultatus.

H. L. Gatesas jaunesnysis paaiškino, kad vietoj to viešos duomenų bazės aptiko „grupę atitikmenų“, kurie 55 metų J. Roberts kilmę susiejo su vyru, vardu Henry McDonaldas Mitchellas jaunesnysis.

„Vadinasi, mes esame kilę nuo Mitchellų?“ – pasitikslino J. Roberts.

„Tu esi Julia Mitchell, – šypsodamasis patvirtino H. L. Gatesas jaunesnysis. – Biologiškai tu nesi Roberts“.

Kad viskas būtų dar painiau, istorikas pridūrė, jog tuo metu, kai užmezgė romaną su J. Roberts proprosenele Rhoda, H. M. Mitchellas buvo vedęs ir jau turėjo šešis vaikus.

Kruopščiai išanalizavęs gyventojų surašymo duomenis, H. L. Gatesas taip pat išsiaiškino, kad H. M. Mitchello motina, našlė, gyveno „vos už keturių namų ūkių“ nuo Rhodos.

„Oho“, – tai viskas, ką J. Roberts sugebėjo ištarti, kai H. L. Gatesas jaunesnysis atskleidė tikrąją jos giminės istoriją ir jos paklausė, kaip ji jaučiasi dėl naujai atrastų protėvių.

„Viena vertus, tikrai, esu priblokšta, – atsakė J. Roberts. – Tai žavinga. Kita vertus, yra dalis manęs, kuri, kai būnu ramesnė, vis dar gali apsikabinti mintį, kad mano šeima yra mano šeima. Ir man tikrai labiau patinka Roberts pavardė!“

„Tai labai netikėtas posūkis“, – pridūrė ji, kai H. L. Gatesas jaunesnysis galiausiai jai pranešė, kad H. M. Mitchellas XIX a. pabaigoje, regis, dingsta iš dokumentų. Tačiau jo ir naujai atrastų Robertsų protėvių šaknis galima atsekti iki XVIII a. kolonijinės Virdžinijos laikų.

Robertsų šeimos skandalas tapo naujausiu šios televizijos laidos atkapstytu faktu. Sausio 4 dieną premjerinėje PBS laidoje dalyvavęs Edwardas Nortonas sužinojo, kad jo 12-ąja prosenele buvo XVII amžiuje gyvenusi Amerikos čiabuvių – pouhatanų – atstovė, vardu Pocahontas.

H. L. Gatesas jaunesnysis atskleidė, kad E. Nortono protėvius, įskaitant vieną Pilietinio karo dalyvį, parašiusį laišką Abraomui Lincolnui, ir vieną XIX a. pabaigos profsąjungų aktyvistą, galima atsekti iki pačių ankstyviausių kolonijinės Amerikos laikų Virdžinijoje, kai Pocahontas 1614 metais ištekėjo už anglų kolonisto Johno Rolfe`o.

Istorikas taip pat išsiaiškino, kad E. Nortono ir J. Roberts DNR seka yra pakankamai panaši, kad būtų galima teigti, jog jie turi bendrų protėvių – ši žinia abu aktorius privertė nusikvatoti iš nuostabos. „Kaip atsitiko, kad aš nepaveldėjau tokių dantų ir šypsenos?“, – juokavo E. Nortonas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją