Apie ką tiktai pasirodžiusią savo prisiminimų knygą 38-erių metų Sasekso kunigaikštis sutiko pasikalbėti su amerikiečių televizijos laidų vedėju Michaelu Strahanu. Įvykęs pašnekesys pirmadienį buvo parodytas rytinėje laidoje „Good Morning America“, rašo portalas „People“.

Tardamas įžanginį žodį M. Strahanas konstatavo, kad princas Harry knygoje atkleidė šeimoje buvusias problemas – nesutarimus su tėvu, karaliumi Karoliu III, ir jo žmona, karaliene Camilla. Pora susituokė 2005 metais.

„Good Morning America“ vedėjas paminėjo, kad Harry ir jo brolis, princas Williamas, neva prašė tėvo nesituokti su Camilla. Kita vertus, Harry esą norėjo, kad tėvas būtų laimingas.

„Nors keista, norėjau net, kad Camilla būtų laiminga. Maniau, gal būtų mažiau pavojinga būdama laiminga?“ – pacitavo M. Strahanas iš knygos „Spare“ („Atsarginis“).

„Rašote, kad tada, kai tėvas vedė Camillą, jus apėmė painūs jausmai, nes pamotė, kurią įgijote, kaip pats galvojote, ne per seniausiai paaukojo jus ant savo pačios įvaizdžio altoriaus. Ką, kaip tada galvojote, ji buvo padariusi?“ – pasiteiravo M. Strahanas.

„Kaip trečiam asmeniui savo tėvų santuokoje, jaučiu jai didžiulę užuojautą“, – pasakė princas Harry.

Čia nuskambėjusi užuomina apie trečią asmenį – tai nuoroda į velionės princo motinos princesės Dianos 1995 metais ištartą (ir labai pagarsėjusią) frazę. Per interviu laidai „Panorama“. Diana pasakė: „Toje santuokoje buvome trise, taigi, šiek tiek per daug.“

Šitaip sakydama Velso princesė turėjo omeny ne vienus metus trukusius Charleso santykius su Camilla, sutapusius su jos ir britų karališkosios šeimos atstovo santuokiniu gyvenimu.

„Ji privalėjo susigrąžinti reputaciją, įvaizdį. Nesvarbu, kokie pokalbiai, derybos ar susitarimai vykdavo iš pat pradžių, ji buvo priversta patikėti, kad pasirinktas kelias – tinkamiausias“, – pasakė Harry komentuodamas Camillos įsiliejimą į karališkąją šeimą.

„O kokie dabar jūsų santykiai su Camilla?“ – paklausė M. Strahanas.

„Seniai nesikalbėjome. Myliu visus savo šeimos narius, kad ir kokie skirtingi jie bebūtų, – sakė Harry, – taigi, kai pasimatome, stengiamės būti vienas kitam kuo malonesni. Ji mano pamotė, bet tikrai ne piktoji pamotė. Į ją žvelgiu kaip į žmogų, susituokusį su kažkuo iš šios institucijos ir padariusį viską, ką tik galėjo, kad savo paties labui pasikeltų reputaciją ir pasigerintų įvaizdį.“

Kol ekrane buvo rodomos princo Harry ir Meghan Markle nuotraukos, M. Strahanas už kadro toliau skaitė komentarus: „Kai santykiai su Meghan įgavo rimtą pobūdį ir tapo viena svarbiausių temų spaudoje, tėvą ir Camillą, Harry įsitikinimu, apėmė pavydas.“

Per „Good Morning America“ transliuotas pokalbis su princu Harry yra jau antras amerikiečių televizijai duotas interviu, priskirtinas „Spare“ reklamos kampanijai. Kiek anksčiau Harry buvo pasirodęs laidoje „60 Minutes“. Tada jį kalbino Andersonas Cooperis. Citata, kurioje nurodoma Camillą buvos pavojinga, nuskambėjo ir tame epizode.

„Rašote, kad ji pradėjo kampaniją britų spaudoje – taip siekė nutiesti kelią santuokai. Taip pat rašote: „Norėjau net, kad Camilla būtų laiminga. Maniau, gal būtų mažiau pavojinga būdama laiminga.“ – pacitavo A. Cooperis. – Kokiu būdu ji buvo pavojinga?“

„Pavojus kilo dėl [Camillos] ryšių su Didžiosios Britanijos spauda. Abidvi pusės atvirai rodė norą keistis informacija. Turint omenyje, kad šeimos pagrindas – hierarchija, o ji – būsima karalienė konsortė, gatvėje dėl to turėjo stovėti žmonės arba pareigūnai“, – paaiškino Harry.

Galima priminti, kad Charlesas ir Camilla susituokė 2005 metų balandį ir Camillai tada atiteko Kornvalio kunigaikštienės titulas. Mirus karalienei Elžbietai II, Charlesas tapo karaliumi Karoliu III, o Camilla, kaip jo žmona, – karaliene konsorte.

Prieš mirtį karalienė Elžbieta II išreiškė nuoširdų norą, kad ištikimą savo tarnystę Camilla tęstų kaip karaliene konsortė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją