93-ejų metų Eva Schloss, išgyvenusi nacių koncentracijos stovyklų žiaurumus ir ne vieną dešimtmetį propagavusi taiką pasaulyje, šoko su karaliumi Chanukos minėjimo metu, praneša hellomagazine.com.

Karolį III ji moteris apibūdino taip: „Jis buvo mielas, su visais bendravo ir, regis, smagiai leido laiką, tik keista, kad nepasakė kalbos. Bet jis buvo labai atsipalaidavęs ir puikios nuotaikos. Labai norėjau su juo pašokti.“

„Su karališkosios šeimos nariais taip paprasta kalbėtis. Tikrai neatrodo, kad jie save laiko viršesniais už kitus. Jie irgi žmonės, kurie nori būti bendruomenės dalis ir visiems padėti“, – pridūrė ji.

Apsilankęs žydų bendruomenės centre „JW3“, Karolis III bendravo su moksleiviais, kurie pakavo dovanas ir maistą Kamdeno rajone gyvenančioms šeimoms, imbierinius sausainius kepančiais pabėgėliais ir Holokaustą išgyvenusiais asmenimis.

Vivian Duffield karaliui įteikė devynšakę žvakidę (chanukiją) ir paaiškino, kad žydų bendruomenės centrą „JW3“ įsteigė tam, kad Londono žydai turėtų vietą, kur galėtų rinktis, švęsti tradicines šventes ir išsaugoti savo kultūrinį palikimą.

„Deja, antisemitizmas vis dar gajus. Žmonės sako, kad žydai turėtų išvykti į Izraelį, čia juk Anglija, bet tikiuosi, jog šių išankstinių nusistatymų pavyks atsikratyti, – sakė E. Schloss. – Anglija yra viena iš turtingųjų pasaulio šalių, tačiau mes susiduriame su skurdu.

Viliuosi, kad karaliui Karoliui III pavyks nors truputį pakeisti šią situaciją. Viliuosi, kad jis pagerins pragyvenimo sąlygas visiems piliečiams ir kovos su rasizmu. Manau, kad jis yra labai geras karalius.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją