„Mes su Williamu matėme, kaip buvo su mūsų tėvu, susitarėme, kad mūsų atstovai šitaip nesielgs, – teigia jis naujausioje „Netflix“ televizijos rodomo dokumentinio serialo „Harry ir Meghan“ serijoje.

38 m. amžiaus Sasekso kunigaikštis pabrėžė – mieliau sutiktų būti išpeiktas žurnalistų, nei matytų, kaip jo brolio biuras „daro tai, ko nedaryti susitarėme, tai labai skaudu“.

Harry ir Meghan paminėjo, kad neigiami pranešimai apie juos ėmė rodytis po jų sėkmingo turo Australijoje 2018 m.

„Kai naujas į šeimą atėjęs žmogus užtemdo populiarumą ar geriau atlieka pareigas, nei toje aplinkoje gimęs žmogus, žmonėms tai nepatinka, – kalba dokumentiniame filme Harry. – Tada viskas keičiasi, nes tave mokė, kad vienintelis būdas sėkmingai dalyvauti labdaringoje veikloje ar puoselėti, gerinti savo reputaciją, būti pirmuose žiniasklaidos leidinių puslapiuose.“

Ne vienerius metus sklandė gandai apie nesantaiką tarp Williamo (40 m.) ir Harry, prasidėję tada, kai pastarasis 2016 m. vasarą ėmė draugauti su Meghan Markle (40 m.).

Neabejotinai nesantaika pagilėjo, kai Saseksų kunigaikščiai 2020 m. nusišalino nuo karališkųjų pareigų, o 2021 m. kovą davė plačiai aptarinėtą interviu Oprah Winfrey.

Tiek Harry, tiek Meghan leido suprasti laidų vedėjai, kad britų karališkosios šeimos nariai laidė nekorektiškus, rasistinius komentarus apie jų pirmo vaiko odos spalvą.

Buvusi serialo „Kostiumuotieji“ viena iš pagrindinių aktorių teigė O. Winfrey, kad dėl Kate Middleton pastabų apie gėles barstančių mergaičių sukneles ji net apsiverkė.

Velso princas su princese suskubo paneigti tokio pobūdžio pareiškimus.
Praėjus kelioms dienoms po interviu Williamas pabrėžė žurnalistams, kad karališkosios šeimos nariai „tikrai nėra rasistai“.

Apie britų karališkąją šeimą knygas rašanti Katie Nicholl tuo metu teigė, kad K. Middleton labai nenorėjo, kad tas incidentas (kurio metu M. Markle apsiverkė), iškiltų į viešumą, nes ji labiau stengiasi mandagiai ir maloniai elgtis su žmonėmis.

Po kelių mėnesių tiriamosios žurnalistikos korespondentas Tomas Boweris pareiškė, kad tai M. Markle pravirkdė savo svainę.

Nuo laiko pastebėta, kad renginiuose, kuriuose dalyvauja karališkosios šeimos nariai, Harry ir Williamas vienas kito vengia.

Birelį pranešta, kad broliai neketina kartu praleisti laiko karalienės Elžbietos II platininio jubiliejaus šventimo metu, nors Harry su M. Markle dabar gyvena Kalifornijoje.

Net karalienės Elžbietos mirtis rugsėjį nesuartino jos anūkų.

Princui Harry artimas šaltinis teigė, kad per laidotuves broliams buvo nejauku šalia vienas kito, tačiau „visi stengėsi padoriai elgtis“.

K. Nicholl aiškino, kad princui Williamui sunku atleisti broliui, nes jis tikėjosi, kad Harry jam padės, o šis pasirinko kitą kelią. „Laimė, šalia jo yra Kate“, – sakė K. Nicholl.

Harry yra pareiškęs, kad Williamas negali nusišalinti nuo karališkosios šeimos ir savo pareigų, nes jis yra sosto paveldėtojas.

„Tikėkimės, kad laikas gydo, – 2021 m. interviu O. Winfrey sakė Harry. – Labai myliu Williamą. Mudu drauge patyrėme daug sunkumų.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)