80-ies metų amžiaus J. Bidenas, sulaukiantis daug kritikos dėl savo amžiaus ir liapsusų, iš karto suvalgė tai, ką jam padavė jo sutuoktinė, skelbia dailymail.co.uk.

Tada prezidentas, apsuptas pirmosios ponios, viceprezidentės Kamalos Harris ir antrojo pono Dougo Emhoffo, iš karto atsisėdo.

Pirmoji ponia tikriausiai jam padavė pastilių nuo kosulio, kurias J. Bidenas čiulpia prieš sakydamas kalbas, kaip jau buvo nurodęs anksčiau, tačiau socialiniuose tinkluose atsirado įvairiausių teorijų, ką prarijo Amerikos lyderis.

Konservatyvių pažiūrų komentatorius Jimas Treacheris pajuokavo: „Kiekvieną kartą atlikęs triuką, jis gauna gabalėlį cukraus.“


Buvusio Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) prezidento rėmėja Jen James žodžių į vatą nevyniojo: „Ten buvo jo vaistai nuo kliedėjimo.“

Kiti internautai pateikė šmaikščių variantų, įskaitant saldainius „Skittles“ ir karameles „Werther’s Original“. Vienas tviterio naudotojas parašė: „Gal iškrito jo dirbtiniai dantys.“

„Šiandien Bidenas gavo dar vieną gardėsį už gerą elgesį“, – kažkas pašmaikštavo.

Regis, vienam naudotojui labiau pagailo JAV prezidento: „Ar tyčiojamės iš to fakto, kad pora padeda ir palaiko vienas kitą? Kodėl tokie dalykai apskritai verti diskusijų?“

Pasirašęs minėtąjį įstatymą Baltuosiuose rūmuose, J. Bidenas užsipuolė „ekstremistinį“ Aukščiausiąjį Teismą už tai, kad jis sukėlė grėsmę žmogaus teisėms, ir pažadėjo apsaugoti translyčius vaikus, kuriems gali pakenkti „ciniški“ Respublikonų įstatymai. Įstatymo pasirašymo ceremonijoje dalyvavo atlikėjai Cyndi Lauper ir Samas Smithas.

Stovėdamas priešais minią, kurioje buvo moteriškais drabužiais mėgstančių rengtis vyrų ir LGBTQ bendruomenės teisių gynėjų, jis kritikavo Respublikonų partijos iniciatyvas leisti vyriausybei kištis į nepilnamečių translyčių vaikų sveikatos priežiūros reikalus. Remiantis neseniai atlikto tyrimo duomenimis, per pastarąjį dešimtmetį tokių vaikų padaugėjo 13 kartų.

„Turime pasipriešinti šimtams Jungtinėse Amerikos Valstijose priimtų beširdiškų ir ciniškų įstatymų, nukreiptų prieš translyčius vaikus, gąsdinančių šeimas ir kriminalizuojančių gydytojus, kurie teikia jiems reikalingą pagalbą, – pareiškė J. Bidenas. – Turime apsaugoti šiuos vaikus, kad jie žinotų, jog yra mylimi.“

Jis pridūrė, jog naujai priimtas įstatymas yra reikalingas, nes teisėjas Clarence’as Thomasas pateikė pasiūlymą iš naujo peržiūrėti kitas bylas, remiantis bylos Roe prieš Wade’ą precedentu, įskaitant garsiąją 2015 m. bylą dėl gėjų santuokos Obergefellis prieš Hodgesą.

„Todėl, deja, turiu pripažinti dar vieną priežastį, kodėl čia susirinkome, – tūkstančiams žmonių kalbėjo J. Bidenas. – Kongresas imasi veiksmų, nes Aukščiausiasis Teismas panaikino milijonams amerikiečių suteiktas teises, kurios egzistavo pusę amžiaus.“

J. Bidenas sakė, kad tebenori pasirašyti Lygybės aktą, kuris LGBTQ bendruomenei priklausantiems amerikiečiams suteiktų dar daugiau apsaugos, įskaitant darbo vietoje.

„Jei žmogus ryte veda, bet po pietų yra išmetamas iš restorano, nes yra gėjus, tai vis dar blogas dalykas“, – samprotavo JAV prezidentas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)