Rusijos dainininkė Kristina Orbakaitė ir kompozitorius Igoris Nikolajevas per koncertą Kremliuje scenoje pasirodė apsirengę Ukrainos vėliavos spalvų drabužiais. Jų pasirodymą transliavo propagandinis televizijos kanalas „Rossija 1“, rašo unian.net.

K. Orbakaitė savo numeriui pasirinko geltoną suknelę, o I. Nikolajevas vilkėjo mėlynu švarku. Tačiau tokia spalvinė garsenybių aprangos gama patiko ne visiems gerbėjams. Vietos leidiniai iš karto „sprogo“ antraštėmis: „Orbakaitė ir Nikolajevas įsiutino rusus, pasirodę scenoje su mėlynai geltonais drabužiais“, „Orbakaitė ir Nikolajevas pasirodymo metu demonstravo Ukrainos vėliavos spalvas“ ir pan.

Orbakaitė ir Nikolajevas

Tiek žiūrovai, tiek propagandinių leidinių atstovai mano, kad tai nėra atsitiktinumas. Jų manymu, K. Orbakaitė nusprendė atvirai pademonstruoti savo poziciją, kai jos motina Ala Pugačiova ir Maksimas Galkinas pasmerkė karą Ukrainoje ir išvyko iš Rusijos.

Patys artistai šios situacijos kol kas nekomentavo.

Orbakaitės pozicija dėl karo Ukrainoje

A. Pugačiovos dukra iki šiol niekaip nėra komentavusi kruvino Rusijos karo prieš Ukrainą. Tačiau jos motina A. Pugačiova yra atvirai pasisakiusi prieš šį karą ir už tai sulaukusi neapykantos bangos.

Neseniai primadona savo „Instagram“ paskyroje paskelbė įrašą, kuriame paaiškino, kaip ištveria neapykantos atakas.

„Daugelis žmonių manęs klausia, kaip aš sugebu atlaikyti užsakytą mūsų šeimos puldinėjimą. Kaip? Štai, kaip. Tai vaizdas pro mano langą. Gruodžio dangus virš pažadėtosios žemės. Žvelgiu į dangų ir kartoju: „Viešpatie! Atleisk šioms apgailėtinoms, parsidavusioms bjaurastims, veidmainiams ir melagiams, nes jie nežino, ką daro. Štai ir viskas“, – rašė ji.

K. Orbakaitė palaikė savo motiną, palikusi po šiuo jos įrašu širdelę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)