Didžiosios Britanijos sosto įpėdiniui be palto pasirodžius prie Johno F. Kennedy bibliotekos ir muziejaus, J. Bidenas tarstelėjo, kad „šalta“. Princas Williamas nusijuokė ir pasakė prezidentui, jog „kai atvykome trečiadienį, pliaupė lietus“.

Mažiau nei valandą trukęs susitikimas įvyko princui Williamui su žmona Kate viešint Bostone, kur jie dalyvavo „Earthshot“ apdovanojimų, skiriamų už indėlį į aplinkosaugą, ceremonijoje. Taip sutapo, kad J. Bidenas taip pat buvo mieste ir dalyvavo Demokratų partijos lėšų rinkimo akcijoje.

Jiems drauge žingsniuojant Bostono uosto krantine prie bibliotekos, J. Bidenas juokais paklausė, ar „neišsimaudžius“, o princas Williamas pasiūlė „trumpam įšokti į vandenį“. Tada jie įėjo į JFK bibliotekos kompleksą ir pabaigė pokalbį patogesnėje aplinkoje.

Baltųjų rūmų spaudos sekretorė Karine Jean-Pierre sakė, kad J. Bidenas, ketvirtadienio vakarą Baltuosiuose rūmuose surengęs vakarienę Prancūzijos prezidentui Emmanueliui Macronui, „nekantravo praleisti laiką su princu Williamu“.

J. Bidenas gerai pažįsta JFK biblioteką, rugsėjį ten pristatė savo kovos su vėžiu strategiją siekiant suvaldyti ligą Jungtinėse Valstijose.

„Tikimės, kad jie aptars abiem bendrus klimato tikslus, psichikos sveikatos problemų prioritetą ir kaip sumažinti ligos naštą“, – žurnalistams sakė K. Jean-Pierre.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją