Mažai kam žinoma, tačiau karalienė Elžbieta II, prieš tapdama monarche, turėjo būtent Edinburgo kunigaikštienės titulą, o sprendimas jį perleisti Charlotte bylotų tai, apie ką šnabždamasi jau kurį laiką – kad karalius vadovaujasi glaudesnės monarchijos idėja, skelbia People.com.

1947 metais įvykusių vestuvių išvakarėse tuometinė princesė Elizabeth princą Philipą, be kitų titulų, pavertė Edinburgo kunigaikščiu.

Jaunavedžiai buvo žinomi kaip Edinburgo kunigaikščiai, tačiau, kai 1952 metais karalienė perėmė sostą, ji titulo neteko, tik Philipas liko Edinburgo kunigaikščiu visą likusį gyvenimą.

„Vis dar vyksta diskusijos, bet karalius labiausiai norėtų titulą perleisti princesei Charlotte. Tai būtų labai gražus gestas karalienei atminti, kuri kadaise ir pati buvo Edinburgo kunigaikštienė“, – žurnalistams teigia šaltinis.

Kai beveik prieš dešimtmetį Kate Middleton laukėsi pirmagimio sūnaus, britų parlamentas 2013 metais priėmė Sosto perėmimo aktą, numatantį, kad gimimo eilė (o ne lytis) lemia po 2011 metų spalio 28 dienos gimusių karališkųjų atžalų eilę į sostą. Princo Louiso gimimas 2018 metais buvo istorinis įvykis, nes tai buvo pirmasis kartas, kai, gimus vyriškos lyties mažyliui, nepasislinko moteriškos lyties vieta eilėje.

Šaltinis žiniasklaidai paaiškino, kad „Charlotte pozicija istoriškai labai svarbi, nes ji yra pirmoji moteriškos lyties karališkosios šeimos narė, kurios vieta eilėje į sostą nebebus sutrikdyta jaunesniojo brolio“: „Taigi, konstitucine prasme labai svarbu, kad Charlotte gautų būtent šį titulą, nes negalime atmesti tikimybės, kad jai atiteks sostas, pavyzdžiui, jeigu princas George‘as neturėtų vaikų“.

Anksčiau buvo manoma, kad Edinburgo kunigaikščio titulas galiausiai atiteks princui Edwardui. Titulas atsilaisvino po princo Philipo mirties 2021 metų balandį. Trečias ir jauniausias karalienės ir princo sūnus princas Edwardas ir jo žmona Sophie Rhys-Jones po vestuvių 1999 metais tapo Vesekso grafais.

Edwardo ir Sophie vestuvių dieną Bakinhamo rūmai nurodė, kad jiems galiausiai atitieks Edinburgo kunigaikščių titulas.

„Karalienė, Edinburgo kunigaikštis ir Velso princas pritarė, kad Edinburgo kunigaikščio titulas turėtų galiausiai atitekti būtent princui Edwardui“, – savo laiku buvo teigiama rūmų išplatintame pareiškime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją