53 metų verslininko Viačeslavo Tarano sraigtasparnis, pakilęs iš Lozanos Šveicarijoje, nukrito visai šalia kurorto Villefranche-sur-Mer. V. Taranas – jau trečias kriptovaliutų verslininkas, per pastarąsias kelias savaites žuvęs mįslingomis aplinkybėmis.

Praeitą savaitę per miegus mirė trisdešimtmetis Tiantanas Kullanderis, o 29 metų Nikolajus Mušegianas nuskendo Puerto Riko paplūdimyje spėjęs tviteryje parašyti, jog bijo, kad jį nužudys CŽA ir „Mossad“.

Kadangi sraigtasparnio katastrofa, per kurią žuvo V. Taranas, įvyko idealiu oro, o kitas keleivis paskutinę sekundę persigalvojo ir atsisakė skristi, milijardieriaus mirtį gaubia paslaptis.

Vienas iš prekybos ir investicijų platformos „Libertex“ ir „Forex Club“ steigėjų V. Taranas iš Lozanos vieno variklio sraigtasparniu H130 skrido su patyrusiu pilotu. Nelaimė įvyko lapkričio 25 dieną apie 13 val.

35 metų prancūzas pilotas taip pat žuvo.

Nelaimės vietoje lankęsis prokuroras iš Nicos sakė, kad atmesti trečiosios šalies kaltės tikimybės nevertėtų.

Kaip skelbė „Press“, kartu su V. Taranu sraigtasparniu turėjo skristi dar vienas asmuo, bet paskutinę minutę skrydį atšaukė.

V. Taranas – sėkmingas ofšorų specialistas, pastaruosius dešimt metų gyvenęs Monake. Su žmona Olga, „Hello Monaco“ žiniasklaidos grupės įkūrėja, jis augino tris vaikus.

„Su giliu liūdesiu „Libertex Group“ patvirtina savo vieno iš įkūrėjų ir direktorių tarybos pirmininko Viačeslavo Tarano žūtį 2022 metų lapkričio 25 dieną pakeliui į Monaką sudužus sraigtasparniui. „Libertex Group“ ir jos darbuotojai reiškia gilią užuojautą V. Tarano šeimai. V. Taranas buvo puikiai žinomas ir gerbiamas verslininkas, geros širdies, mandagus ir nuolankus žmogus – taip apie jį atsiliepia visi, turėję garbės jį pažinti“, – teigiama bendrovės išplatintame pranešime.

Prancūzijos pareigūnai ir „Airbus“ (sraigtasparnio gamintojai) pradėjo tragedijos tyrimą.

Nuo Rusijos karo Ukrainoje pradžios mįslingomis aplinkybėmis mirė jau ne vienas Rusijos verslininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)