Kalėdinė dvasia svečius apgaubia vos atvykus, nes ir prie vartų, ir prie žibintų pritvirtinti kalėdiniai vainikai ir žaliuojančių šakų kompozicijos. Į pilies apartamentus kylančių Didžiųjų laiptų turėklai aptaisyti puikia girlianda, kurios neįmanoma nepastebėti einant į Šv. Jurgio salę. O čia dėmesys kaipmat nukrypsta į pagrindinį šventinio dekoro akcentą, vieną iš Kalėdų simbolių – šimtais papuošimų žaižaruojančią 6 metrų aukščio Kalėdų eglę. Minėtina, kad šis medis – kaukazinis kėnis – į salę buvo atgabentas iš netoliese įveisto Didžiojo Vindzorų pilies parko, rašoma portale „People“.

Savaime aišku, kad vienos eglės šitokio dydžio piliai būtų per mažą. Dar viena visžalė gražuolė link lubų stiebiasi Raudonajame salone, kurį lankytojai taip pat kviečiami apžiūrėti. Kalėdinės dekoracijos puošia ir Vaterlo salę. Į ją užsukus galima pasigėrėti ant stalo išdėliota egzempliorių iš Karališkosios kolekcijos ekspozicija.

Kalėdos Vindzorų pilyje

Nors kalėdinės dekoracijos Vindzorų pilyje išbus iki kitų metų sausio 2 d., trys dienos gruodžio mėnesį laikytinos išskirtinėmis, nes tada čia tvyros ypač pakili atmosfera. Gruodžio 8, 9 ir 12 dienomis prie Šv. Jurgio salėje stovinčios eglės bus giedamos Kalėdų giesmės. (Neprošal prisiminti, kad būtent čia buvo surengtas karališkasis priėmimas per Meghan Markle ir princo Harry vestuves ir būtent čia visuomenei buvo pristatytas poros pirmagimis Archie, kuriam dabar jau treji metai.)

Karališkajai šeimai šios Kalėdus bus kiek kitokios, nes tai bus pirmos žiemos šventės be karalienės Elžbietos II. Nors karaliaus Karolio III kalėdinių planų rūmai dar nepaviešino, karališkoji šeima, reikia manyti, tęs tradiciją ir šventėms suvažiuos į Sandringamą, mėgstamiausią amžinatilsį karalienės užmiesčio rezidenciją Norfolko grafystėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją