Menininkas, kurio tikrasis vardas yra Johnas Rankinas Waddellis, buvo vienas iš dešimties fotografų, nusamdytų padaryti monarchės portretą 2002 metų Auksinio jos valdymo jubiliejaus proga. Rankin karalienę fotografavo Karalienės kambaryje Bakingamo rūmuose, kaip foną nuspręsta pasirinkti Jungtinės Karalystės vėliavą.

„Visai neseniai sužinojau, kad iš visų tų portretų mano darbas buvo vienas iš jos favoritų, o tai reiškia karališkųjų rūmų favoritų, o viskas dėl to, kad mano nuotraukoje ji juokiasi“, – sakė Rankin.

Garsenybių fotografo teigimu, prieš susitikimą jis kruopščiai atliko namų darbus, domėjosi karaliene ir vylėsi, kad nuotraukoje pavyks perteikti jos „nuostabų humoro jausmą“.

Rankin prisimena, kad monarchei portreto darymo dieną įėjus į patalpą jis pasijuto ypatingai.

„Niekada gyvenime nebuvau jutęs tokios auros. Nuo pirmos sekundės pasijuto fantastiškas nusiteikimas ir tas garsusis humoro jausmas. Pasakiau, kad labai norėčiau ją nufotografuoti laikančią kardą, o ji atsakė, kad jai nepatinka jos rankos, todėl to nedarysianti. Teko jai pripažinti, kad tai buvo geriausias iki tol mano girdėtas išsisukimas nuo kardo laikymo. Tikriausiai neturėčiau to sakyti, bet ji buvo labai šmaikšti, viskas, ką ji sakė, buvo subtiliai aštru. Tai buvo neįtikėtina“, – prisiminė fotografas.

Rankin pridūrė, kad, nors kartu praleido vos dešimt minučių, tas susitikimas su karaliene paliko įspaudą visam gyvenimui.

Paskutiniais gyvenimo metais Elžbieta II viešumoje dažnai mūvėdavo pirštinaites. Kai rugsėjo 6 dieną Balmoralo pilyje priėmė naująją britų premjerę Liz Truss, ji buvo be šio aksesuaro. 96 metų monarchė mirė rugsėjį.

Liz Truss ir karalienė Elžbieta II
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)