„Big Hit Music“ teigė, kad vyriausias grupės narys Jinas lapkričio mėnesio pabaigoje atsiims prašymą atidėti privalomąją karinę tarnybą ir atliks pilietinę pareigą, skelbia time.com. Anot vaikinų vadybos įmonės, kiti šeši BTS nariai taip pat ketina tarnauti kariuomenėje, o muzikinę karjerą „planuoja atnaujinti maždaug 2025-aisiais“.

Išsamesnės informacijos apie tarnybos pradžią nebuvo pateikta. Praėjusį savaitgalį BTS koncertavo Busane, remdami Pietų Korėjos iniciatyvą 2030 m. surengti pasaulinę parodą „EXPO 2030“. Kaip tvirtino grupės leidybos įmonė, tai buvo paskutinis BTS koncertas prieš karinę tarnybą.
„Big Hit Music“ valdanti bendrovė „Hybe Corp.“ nusiuntė el. laišką „The Associated Press“, kuriame parašė, kad artimiausiu metu kiekvienas grupės narys sutelks dėmesį į su karine tarnyba susijusius dalykus.

Akcininkams skirtame laiške Hybe Corp.“ vykdomasis direktorius Parkas Jiwonas sumenkino nuogąstavimus dėl finansinių nuostolių pasakęs, kad įmonė atstovauja pakankamai dideliam atlikėjų skaičiui, įskaitant keletą kitų Pietų Korėjoje populiarių muzikos grupių, pavyzdžiui, „Le Sserafim“ ir „NewJeans“, bei tokioms pasaulinio lygio žvaigždėms kaip Justinas Bieberis ir Ariana Grande.

„Privalomoji karinė tarnyba nebuvo mums netikėta žinia, visą laiką ją turėjome omenyje ir atitinkamai ruošėmės tokiai akimirkai, – dėstė P. Jiwonas. – Trumpalaikiu laikotarpiu individualių grupės narių veikla suplanuota iki 2023 m. pirmojo pusmečio. Taip pat iš anksto paruošėme dainų ir kito turinio, kad BTS neprarastų gerbėjų.“

„Big Hit Music“ pranešimas pasirodė po to, kai Lee Ki Sikas, Karinių pajėgų administracijos komisaras, šį mėnesį įstatymų leidėjams pasakė, kad būtų „pageidautina“, jog BTS nariai atliktų privalomąją karinę tarnybą, siekiant užtikrinti sąžiningumą šioje srityje.

Pradėję tarnybą, Jinas ir kiti BTS nariai dalyvaus penkių mėnesių trukmės mokymuose, o paskui bus paskirti į konkrečius dalinius. Karinių pajėgų administracijos darbuotojai pabrėžė, kad populiarieji atlikėjai tarnaus lygiai taip pat, kaip ir bet kuris kitas Pietų Korėjos gyventojas.

Nors Pietų Korėjos kariuomenė ne vienerius metus tarnybą atliekantiems pramogų pasaulio atstovams nurodydavo kurti kariuomenę reklamuojančias radijo ir televizijos laidas, šios praktikos buvo atsisakyta 2013 m., atsižvelgus į skundus dėl sąžiningumo.

Rugpjūčio mėnesį gynybos ministras Lee Jong-supas pareiškė, kad jeigu BTS nariai pradės karinę tarnybą, greičiausiai jiems bus leidžiama dalyvauti repeticijose ir vykti koncertuoti į užsienį.
Pietų Korėjoje BTS vaikinų tarnybos klausimas pastaruoju metu buvo karštai aptarinėjamas. Gruodžio mėnesį Jinui sueis 30-imt. Tokio amžiaus sulaukę Pietų Korėjos vyrai nebegali atidėti tarnybos. Kitų grupės narių amžius svyruoja nuo 25-erių iki 29-erių metų. Kitų metų kovą Sugai sukaks 30-imt.

2013 m. susikūrusi grupė turi galybę gerbėjų visame pasaulyje, kurie save vadina „Armija“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją