Remiantis Siatlo Kingo apygardos aukštesniajam teismui pateiktu ieškiniu, Mercedes Wedaa tvirtina, kad ji ir kitos namų tvarkytojos buvo „verčiamos lipti per skalbyklos langą“, norėdamos nueiti į tualetą, nes „kito normaliai pasiekiamo tualeto“ nebuvo, informuoja people.com.

Neva ji ir kiti namų ūkio personalo nariai negaudavo tinkamos trukmės pertraukų ir neturėjo poilsiui skirtų patalpų, nors kasdien dirbdavo po 10–14 valandų.

Kaip nurodyta teismo dokumentuose, kuriuos peržiūrėjo „People“, M. Wedaa pradėjo dirbti J. Bezosui 2019 m. rugsėjo mėnesį, bet buvo atleista, kai pasiskundė dėl darbo sąlygų ir savo bendradarbių elgesio.

Moteris teigia, kad du jos vadovai elgėsi „nepagarbiai ir žemino“ ją bei kitas lotynoamerikietes namų tvarkytojas, tačiau su baltosios rasės darbuotojais elgėsi kitaip.

J. Bezoso atstovas spaudai neatsakė į „People“ prašymą pakomentuoti.

Tiesa, su ieškiniu susipažinęs asmuo nesutinka su kai kuriais M. Wedaa kaltinimais. Anot šaltinio, moters darbo vietoje buvo dvi skirtingos patalpos, įrengtos kaip poilsio kambariai: abiejose buvo kėdžių, stalų, šaldytuvų, mikrobangų krosnelė, kavos aparatas, karšto oro gruzdintuvė ir užkandžių.

Netoli minėtųjų patalpų buvo keletas tualetų, pridūrė šaltinis. Taip pat jis sakė, kad darbuotojams buvo leidžiama naudotis šeimos virtuve ir kitais patogumais, „kai klientų nebūdavo name“.

„Darbuotojams kasdien buvo užsakomi nemokami priešpiečiai“, – patikino šaltinis.

M. Wedaa teigimu, visi darbuotojai, išskyrus vieną, buvo lotynoamerikiečiai, o visi vadovai – baltieji. Šaltinis nesutinka ir su šiuo teiginiu. Anot jo, M. Wedaa vadovas buvo lotynoamerikietis.

„People“ pašnekovas taip pat pažymėjo, kad J. Bezoso tėvas yra imigrantas iš Kubos, o milijardieriaus mergina Lauren Sanchez – meksikietė.

Kitas šaltinis pranešė, kad M. Wedaa dukra irgi dirba J. Bezosui – jau trejus metus.

Nors M. Wedaa pasamdė įmonės „Zefram LLC“ ir „Northwestern LLC“, buvusi namų tvarkytoja ieškinyje parašė, kad ji ir jos kolegės mano, kad buvo tiesiogiai pasamdytos J. Bezoso.

Turtuolio advokatas Harry Korrellis sakė, kad M. Wedaa buvo atleista, nes prastai dirbo. Taip pat jis pridūrė, kad moteris per metus uždirbdavo šešiaženklę sumą ir kad personalas galėjo naudotis keletu tualetų ir poilsio kambarių.

„Išnagrinėjome jos teiginius ir nustatėme, jog jie yra nepagrįsti“, – pažymėjo H. Korrellis.

M. Wedaa advokatas Patrickas McGuiganas CNBC skirtame pareiškime sakė, kad nei J. Bezosas, nei įmonės, ieškančios jam darbuotojų, nėra aukščiau įstatymų.

„Federaliniai ir valstijos darbo ir užimtumo įstatymai numato, kad dirbantys žmonės turi gauti užmokestį už atliktą darbą ir dirbti saugioje, švarioje bei saugioje darbo vietoje, kur nėra diskriminacijos, – pabrėžė P. McGuiganas. – Šie įstatymai galioja visiems darbdaviams.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją