„Reikėjo atkreipti dėmesį, – „New York Times“ duoto interviu metu apgailestavo ji. – Bet iš kur galėjau žinoti?“

Aktorė prisiminė, kad filmuodamasi „Emmy“ nominuotame „Netflix“ seriale „Dead To Me“ turėjo pusiausvyros sutrikimų, taip pat jai buvo sunku žaisti tenisą. Galiausiai ji sužinojo ligos diagnozę tiesiog filmavimo aikštelėje. Moteris pradėjo gydymą, o serialo filmavimas buvo sustabdytas beveik penkiems mėnesiams, skelbia cbsnews.com.

„Visi galvojo, kad išgersiu vaistų ir man pagerės, – sakė aktorė. – Bet nepagerėjo. Užtat turėjau laiko apmąstyti savo tolesnį gyvenimą, pagalvoti ko netekau.“

Tvyrant abejonėms dėl serialo ateities, C. Applegate nepasidavė ir filmavimo aikštelėje važinėjo neįgaliojo vežimėliu. Buvo pakeistas netgi scenarijus, atsižvelgiant į jos energingumą ir ištvermingumą filmavimo metu.

„Priaugau 18 kilogramų, nepaeinu be lazdos. Noriu, kad žmonės žinotų, jog puikiai suvokiu šiuos dalykus“, – pareiškė ji.


Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV) išsėtine skleroze serga beveik milijonas suaugusiųjų. Ši liga gali sukelti negalią. Dažniausiai išsėtinė sklerozė nustatoma 20–40 metų amžiaus asmenims, be to, moterys ja serga dažniau nei vyrai, nurodė pelno nesiekiantis medicinos centras „Cleveland Clinic“. Keletas šiam susirgimui būdingų simptomų: nusilpusios arba sustingusios galūnės, nukrėtimą elektra primenantys pojūčiai judinant kaklą, drebulys. Išsėtinė sklerozė taip pat gali paveikti regėjimą ir kalbą, sukelti svaigulį ir nuovargį, o C. Applegate atveju – netgi apriboti mobilumą.

Kol kas ši liga yra neišgydoma, bet, anot „Mayo Clinic“, yra būdų atsigavimui po priepuolių paspartinti.

C. Applegate tviteryje atvirai išdėstė savo sunkumus gyvenant su šia liga ir pasidalijo nuotraukomis, kurioje įamžintos jos naudojamos pagalbinės vaikščiojimo priemonės. Taip pat ji parašė apie ją kamuojančią nemigą ir netgi skyrė keletą šiltų žodžių aktorei Selmai Blair, kuriai išsėtinė sklerozė buvo diagnozuota 2018-aisiais.

Šokių projekte „Dancing with the Stars“ dalyvavusi S. Blair pranešė, kad naujausi magnetinio rezonanso tyrimo rezultatai ją privertė pasitraukti iš projekto, nes „kaulų traumos ir pažeistose vietose kilęs uždegimas“ gali pablogėti toliau šokant. Anksčiau šiais metais ji išleido memuarus „Mean Baby“, kuriuose išsamiai apibūdina savo ligą.

2021 m. pasirodė dokumentinis filmas apie prastėjančią S. Blair sveikatos būklę „Introducing, Selma Blair“. C. Applegate pagyrė savo kolegę už skaidrumą ir parašė: „Selma Blair dokumentiniame filme papasakojo apie savo pirmuosius metus. Tai padaryti nelengva. Tiesą sakant, esi beveik neįgalus. Anksčiau nieko nežinojau apie išsėtinę sklerozę. Mano gyvenimas pasikeitė amžiams.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)