Pranešama, kad R. Coltrane'as sirgo sepsiu, jam buvo nustatyta apatinių kvėpavimo takų infekcija, 2 tipo cukrinis diabetas, širdies laidumo sutrikimai bei nutukimas. Dėl šių negalavimų atsiradęs organų nepakankamumas lėmė aktoriaus mirtį, skelbia dailymail.co.uk.

R. Coltrane'as aštuonių „Hario Poterio“ filmų serijoje vaidino Hagridą, buvo vienas mėgstamiausių Didžiosios Britanijos komikų.

Aktoriaus vadybininkė Belinda Wright sakė, kad 72 metų Hario Poterio žvaigždė mirė penktadienį, spalio 14 dieną.

„Gerbkime Robbie'io šeimos privatumą šiuo siaubingu metu“, – prašė moteris.

Ji taip pat pridūrė: „Mano klientas ir draugas Robbie Coltrane'as mirė penktadienį, spalio 14 d. Robbie turėjo unikalų talentą. Tikriausiai ateinančius dešimtmečius jis išliks atmintyje kaip Hagridas iš Hario Poterio filmų. Šis vaidmuo teikė džiaugsmo tiek vaikams, tiek suaugusiems visame pasaulyje. Kiekvieną savaitę jis sulaukdavo gerbėjų laiškų jau daugiau nei 20 metų“, – sakė B. Wright.

Ji teigė, kad aktorius buvo nepaprastai protingas, šmaikštus.

R. Coltrane'as gimė Škotijoje, studijavo meną „Glazgo“ meno koledže, o būdamas 12-os debiutavo scenoje.

Delfi primena, kad škotų legenda anksčiau duodamas interviu „HBO Max“ laidai „Harry Potter: Return to Hogwarts“ („Haris Poteris: sugrįžimas į Hogvartsą“), skirtą šio filmo aktorių susitikimui, emocingai sakė: „Tai eros pabaiga. Dešimt mano gyvenimo metų. Per juos spėjo užaugti mano vaikai“.

Liūdnai atrodęs Robbie pabandė išspausti šypseną ir pridūrė: „Šių filmų palikimas tas, kad mano vaikų karta rodys juos savo vaikams... Taigi jie bus žiūrimi ir po 50 metų... Manęs, deja, čia jau nebus... bet Hagridas bus, taip“.

R. Coltrane`as ne vienerius metus kentė nuo sąnarių ligos, pasodinusios jį į neįgaliojo vežimėlį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją