Visgi šis sprendimas tiesiogiai priklausys nuo to, kaip šiltai visuomenė reaguos į naują Camillos statusą – juk ji Jungtinės Karalystės karaliaus Karolio III žmona. Šaltinių teigimu, tikimybė, kad Camilla taps britų numylėtinė, gana didelė.

„The Daily Mail“ rašo, kad šiuolaikinėje istorijoje visos britų monarchų antrosios pusės vadinosi „supaprastintais“ titulais, tačiau Camilla savanoriškai priėmė karalienės konsortės titulą kaip pagarbos visuomenės nuomonei ženklą. Reikalas tas, kad dauguma anglų ilgą laiką Camillą vertino nepalankiai dėl Karolio III santuokos su princese Diana griūties. Trumpiau tariant, visgi pastaraisiais metais Camillai pasisekė pelnyti šalies žmonių prielankumą.

Karolio III aplinka viliasi, kad artimiausiais mėnesiais žiniasklaida ir visuomenė pradės Camillą tiesiog vadinti „karaliene“, o tada titulo sutrumpinimas būtų labai natūralus procesas, ir baigtųsi iki oficialios Karolio III ir jo sutuoktinės karūnavimo, planuojamo 2023 metų gegužės 6 dieną.

Priminsime, kad dar vasario mėnesį karalienė Elžbieta II išsakė savo pageidavimą, kad Camilla Parker Bowles jos vyrui, buvusiam Velso princui, tapus karaliumi, taptų karaliene konsorte.

Visai neseniai žiniasklaidoje pasirodė informacijos, kad per Karolio III karūnavimą Camilla vargu ar galės užsidėti Karalienės Motinos karūną su legendiniu 105 karatų deimantu. Tam kiša koją faktas, kad į šį brangakmenį pretenduoja net kelios valstybės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)