Televizijos laidų vedėja savo laidai „Atsargiai, Sobčiak“ įrašinėjo interviu su Rusijos senatoriaus Eduardo Isakovo dukra Diana. Moterys pasivaikščiojimo metu nusprendė užsukti į vietos barą, garsėjantį specialiomis anketomis, rašo unian.net.

Paaiškėjo, kad baro savininkas šias anketas sukūrė rusams, norintiems užeiti į jo įstaigą. Tarp pagrindinių anketos punktų yra tokie pareiškimai kaip „Niekada nebalsavau už Putiną“ ir „Šlovė Ukrainai“.

K. Sobčiak baro šeimininkui Dato Lapauri bandė paaiškinti, kad negalima diskriminuoti žmonių dėl jų tautybės, tačiau šis buvo neperkalbamas. Jis pareiškė, kad dėl V. Putino kaltės 300 tūkst. gruzinų tapo pabėgėliais.

„Mes visi žinome, kad V. Putinas yra išrinktas lyderis. Nežinau, ar šie rinkimai buvo teisingi, ar ne, bet faktas, kad didelė dalis rusų palaiko V. Putiną ir jo politiką. Dėl to jis ir yra prezidentas. Rusija yra okupavusi 20 proc. Sakartvelo teritorijos. 300 tūkst. gruzinų dėl Rusijos politikos tapo pabėgėliais. 300 tūkstančių! Kas dešimtas gruzinas savo paties šalyje“, – kalbėjo vyras.

K. Sobčiak tvirtino, kad dauguma rusų net nežino apie padėtį Abchazijoje. Į tai D. Lapauri atsakė: „Jei rusai to nežino, vadinasi, jie yra tiesiog neišmanėliai ir neturėtų važiuoti į Sakartvelą. Tokie rusai čia nepageidaujami, tai Rusijos politikos palaikymas“.

„O prie ko čia punktas „Šlovė Ukrainai“? Arba kodėl reikėtų sutikti su tuo, kad „Rusų karo laivas eitų... visiems aišku, kur“? Kaip tai susiję? Ką Ukraina turi bendro su Sakartvelu? Gal žmogus yra prieš karą, bet nepalaiko Ukrainos?“ – toliau klausinėjo K. Sobčiak.

Baro savininkas nepasidavė, laikėsi savo įsitikinimų ir pridūrė, kad daugelis rusų meluoja, kai pažymi, kad „Aš nebalsavau už Putiną“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)