Pasak kūno kalbos ekspertės, Putinas atrodė „nervingas“, sakydamas kalbą, kurios metu neteisėtai aneksavo keturis Ukrainos regionus.

Tironu vadinamas Rusijos prezidentas buvo pastebėtas jaučiantis „nebūdingą nerimastingumą“, žadėdamas panaudoti „bet kokias priemones“, kad apgintų keturis pavogtus Ukrainos regionus.

Savo kalboje jis teigė: „Žmonės padarė savo pasirinkimą – ir dėl to pasirinkimas nekelia jokių abejonių... tokia yra milijonų žmonių valia“.

Rusijos vadovas pažadėjo „visomis priemonėmis ginti žemę“ ir pareiškė, kad pavogtuose Ukrainos regionuose gyvenantys žmonės yra „amžinai mūsų piliečiai“.

Tačiau nors Putinas sakydamas žodžius skambėjo užtikrintai, J. James mano, kad jo kūno kalba rodė visai ką kitą. Jis demonstravo „viena kitai prieštaraujančias emocijas“.

J. James dienraščiui „The Sun Online“ sakė: „Paprastai pastebimas Putino šaltas, tiesioginis, iššūkių kupinas žvilgsnis, tačiau to nebuvo galima matyti šioje kalboje, kuri gali būti svarbiausia jo karjeroje ir gyvenime.“

„Šiandien Putinas tarsi svirduliavo nuo vienos kojos ant kitos, jo veide buvo matyti prieštaringos, kartais nekontroliuojamos emocijos, tarsi mikrospazmai“, – sakė kūno kalbos ekspertė.

Anot jos, V. Putinas savo kalbą pradėjo oficialiai, stebėjo auditoriją akimis.

„Sprendžiant iš viršutinės kūno dalies judesių ir kojų padėties, buvo matyti, kad jis demonstruoja galią“, – sakė J. James.

J. James pastebėjo, kad Putino manieros pradėjo keistis per tylos minutę.

Moteris pridūrė: „Tuo metu apatinis žandikaulis parodė nekontroliuojamas jo emocijas. Nuo to laiko jis pradėjo daugiau skaityti iš savo užrašų, dažniau žvelgdavo žemyn ir žiūrėdavo aukštyn, kad rečiau bendrautų su auditorija.“

Ji taip pat atkreipė dėmesį į Putino kojų trūkčiojimą, o tai, anot jos, tapo įprasta, kai Rusijos prezidentas kalba viešai.

J. James mano, kad Putinas demonstravo nerimastingumą, tačiau bandė save nupiešti kaip stiprų žmogų.

„Kairė ranka buvo ištiesta, bet dešinė liko kaboti kaip įprasta. Jis lietė savo švarką ir laižė lūpas, bandė nuslėpti nervingumą, daug kalbėjo nuleidęs galvą ir akis. Neprikaustė auditorijos pasitikėjimu savimi“, – sakė kūno kalbos ekspertė ir pridūrė, kad susirinkusi V. Putino pasiklausyti minia, atrodė niūri.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)