Remiantis pranešimu, A. Gudkovui neteko stovėti eilėse, kadangi saulėtasis Taškentas į populiariausių vykimo vietų sąrašą nepatenka.

Kiek anksčiau A. Gudkovas buvo tapęs vieno skandalo kaltininku. Triukšmas kilo dėl jo sukurtos Shamano dainos „Ja ruskij“ („Aš rusas“) vaizdo klipo parodijos. A. Gudkovo pasiūlytoje versijoje daina pavadinta „Ja uzkij“ („Aš siauras“).

„Pilietinio Rusijos komiteto“ generalinės tarybos pirmininkas Arturas Šlykovas į tai reaguodamas kreipėsi į Tyrimų komitetą su prašymu patikrinti A. Gudkovo sukurtą klipą. Komiteto nariai jame įžvelgė „bandymą pažeminti garbę ir orumą nacionalinės priklausomybės pagrindu“. Tada A. Šlykovas paragino iškelti komikui baudžiamąją bylą pagal 282 straipsnį. Taigi, A. Gudkovui gali grėsti 500 tūkst. rublių (9 tūkst. eurų) siekianti bauda arba 2–5 metų laisvės atėmimo bausmė.

Vasarį A. Gudkovas pasisakė nepritariąs Rusijos pradėtam karui Ukrainoje.

Minėtina, kad į Taškentą kiek anksčiau išvyko ir reperis Timati. Šis su dalinės mobilizacijos paskelbimu sutapęs atlikėjo žingsnis sulaukė kritikos: Timati viešai palaikė „specialiąją karinę operaciją“, todėl žmonės masiškai siūlė jį siųsti į frontą savanoriu. Norėdamas atremti kritiką, reperis netrukus aiškino, kad jei gaus šaukimą, jis „atliks pareigą Tėvynei“.

Po dalinės mobilizacijos paskelbimo sprendimą palikti gimtąją šalį priėmė nemenkas skaičius Rusijos piliečių. Jų neatgrasė nei brangūs bilietai, nei eilės pasienyje. Daugelis vyksta į Armėniją, Kazachstaną ir Gruziją, kadangi tokiu atveju nereikia vizų. Negana to, kai kurios užsienio kompanijos nutarė išgabenti iš šalies savus darbuotojus – visų pirma, IT srities specialistus.

Remiantis neseniai išplatintu pranešimu, mobilizacija gali paliesti ir kultūros atstovus, muzikantus bei aktorius, taip pat sportininkus profesionalus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją