Liaudies numylėtinis mirė apie 14 valandą vietos laiku savo bute Maskvoje, o apie tragediją žiniasklaidai pranešė jo meno vadovas Sergejus Gorokhas, apie tai net nepranešęs menininko artimiesiems.

Dainininko brolis Marksas Tolkačius tvirtina, kad niekas jam nesakė apie Moisejevo mirtį. Jis apkaltino S. Gorokhą dėl dainininko mirties. Pasak jo, meno vadovas leido insultą išgyvenusiam menininkui gyventi nesveiką gyvenimo būdą, vartoti alkoholį ir rūkyti cigaretes. Jis taip pat teigia, kad nuo šeimos yra slepiama B. Moisejevo palaikų buvimo vieta.

Skelbiama, kad paskutines dienas žinomas artistas leido atsiribojęs nuo viešumos tarp keturių sienų. Menininkas nebebendravo ne tik su žiniasklaida, bet ir su scenos kolegomis. Suprastėjus sveikatai jis laiką leido namuose. Prieš mirtį spaudoje buvo pasirodę žinučių, kad Borisas parduoda savo turtą – dalį nekilnojamų objektų nusprendė perleisti artimiems bičiuliams, o tai tik dar labiau pakurstė kalbas, kad B. Moisejevo sveikata silpsta.

Tiesa, ne tik dainininko paskutines dienas ar mirtį gaubia neramumai. Iki tol B. Moisejevo gyvenimas taip pat nebuvo iš lengvųjų.

B. Moisejevas gimė 1954 m. Mogiliave, kalėjime. Augo be tėvo. Motina, Genia Borisovna Moisejeva, buvo politinė kalinė. Baigęs mokyklą B. Moisejevas išvyko į Minską ir įstojo į choreografinę mokyklą. Mokėsi pas baleriną Niną Mlodzinską. Baigė mokyklą kaip klasikinių šokių šokėjas. Dirbo Ukrainos Charkivo operos ir baleto teatre. Iš pradžių buvo artistas, o vėliau tapo choreografu.

1975 m. B. Moisejevas persikėlė į Kauną ir šoko muzikiniame teatre. Kiek vėliau tapo Lietuvos orkestro „Trimitas“ vyriausiuoju baletmeisteriu. 1978 m. subūrė šokių trio „Ekspresija“ ir šoko su dviem merginomis (Larisa Chitana (santuokoje – Romanova) ir Liudmila Česnulevičiūte). Trio pasirodė tais laikais garsiame Jūrmaloje statomame varjetė „Jūros perlas“, kurio meninis vadovas buvo Markas Gurmanas. Kaip tik tenai talentingus šokėjus pastebėjo Ala Pugačiova. Ji pakvietė juos prisijungti prie savo šou. 1987 m. trio paliko A. Pugačiovos grupę ir pradėjo solinę karjerą.

Netrukus B. Moisejevo karjera įsisuko taip stipriai, kad jo vardas buvo žinomas tarptautiniu mastu. Garsenybė tapo žinoma ne tik dėl savo šokių judesių, bet ir muzikinių hitų. Borisas ilgainiui virto televizijos laidų, įvairių projektų, koncertų žvaigžde. Visgi, laikui bėgant, koją ėmė kišti prastėjanti sveikata.

2010 m. gruodžio 20 d. B. Moisejevas, įtarus insultą, buvo paguldytas į ligoninę, o gruodžio 21 d. jį gydantys medikai patvirtino diagnozę. Artisto būklė prastėjo, galop suparalyžiavo kairiąją kūno pusę. Gruodžio 23 d. dainininkui buvo sukelta koma, jis buvo prijungtas prie dirbtinės plaučių ventiliacijos aparato. 2011 m. vasario 3 d. artistas buvo išrašytas iš ligoninės ir laiką leido namuose. Balandžio 17 d. jis apsilankė Kristinos Orbakaitės koncerte, o liepos 22 d. jau dainavo Jūrmalos „Naujojoje bangoje“. Vis dėlto visiškai atsigauti nepavyko – funkcionavo ne visi veido raumenis, strigo kalba.

Nepaisant šito, B. Moisejevas išliko optimistas – nepuolė į desperaciją ir neišskydo, tačiau tikėjo, kad gyvens labai ilgai. „Iki 76-erių man nemažai priburta ir aš viskuo tikiu. Teko bendrauti su labai rimta būrėja. Visos jos pranašystės kol kas pildosi – tapau populiarus, mane myli publika“, – kalbėjo B. Moisejevas likus visai nedaug iki mirties. Tiesa, būrėja suklydo – 76-erių metų B. Moisejevas taip ir nesulaukė.

Kalbant apie asmeninį gyvenimą, B. Moisejevas tapo vienu pirmųjų Rusijos dainininkų, nutarusių nebeslėpti, kad yra gėjus. Kaip sakė pats artistas, jis niekada net neslėpė savo orientacijos ir anksčiau dažnai dėl to nukentėdavo. Kita vertus, dainininkas tvirtino: „Nesu gėjų kultūros propaguotojas. Tiesiog vaizdavau gėjų kultūrą ankstesniuose spektakliuose.“

Samprotaudamas apie masinėje popkultūroje atsiradusią „netradicinę madą“, artistas pareiškė, kad ši tendencija jam esą nepatinka. B. Moisejevas paaiškino, kad, pavyzdžiui, lūpų dažymąsi ir moteriškų apatinių dėvėjimą vertina kaip kažką vulgaraus ir atgrasaus. „Scenoje aktorius ir menininkas gali žongliruoti įvaizdžiais, bet kam viską suversti į vieną krūvą? Reikia mokėti atskirti muses nuo kotletų“, – yra kalbėjęs B. Moisejevas.

2010 m. per televizijoje duotą interviu B. Moisejevas pareiškė, kad nėra gėjus ir begalę metų melavo, kad yra netradicinės orientacijos, mat taip tikėjosi susikurti atitinkamą įvaizdį, galėjusį padėti užsitikrinti sėkmę. 2010 m. rugpjūčio 12 d. jis paskleidė žinią apie tų pačių metų rugsėjo 15 d. Sočyje planuojamas vedybas su amerikiete Adel Todd. Vis dėlto B. Moisejevas niekada nebuvo susituokęs ir neturėjo vaikų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)