Tekėdama už princo Harry, Meghan Markle galvojo, kad taps britiška Beyonce versija, tačiau vėliau suprato, kad nekenčia griežtų karališkojo gyvenimo taisyklių ir tuomet skandalingai metė Sasekso hercogienės pareigas. Taip teigiama naujoje Valentino Lowo knygoje „Dvariškiai: slapta karūnos galia“ (ang. Courtiers: The Hidden Power Behind the Crown).

Ištraukomis iš būsimos sensacingos knygos dalijasi dienraštis „The Times“.

Su situacija susipažinusių šaltinių teigimu, hercogienė tikėjosi, kad, ištekėjusi už karalienės vaikaičio, taps Jungtinės Karalystės Beyonce, bet galiausiai nusivylė griežtais protokolais ir taisyklėmis, kurios taikomos karališkojoje šeimoje. Amerikietė esą jautėsi vis labiau „įsprausta į kampą ir nesuprasta.“

Knygoje taip pat tvirtinama, kad karalienė buvo priversta „treptelėti koja“, kai Sandringame vykusiame karališkosios šeimos susitikime, kuriame spręsta Harry ir Meghan ateitis, ji pareiškė, kad hercogų pora turi arba būti visiškai įsitraukusi į savo karališkąsias pareigas, arba visiškai pasitraukti.

V. Lowo teigimu, karališkosios šeimos atstovai susitiko vadinamajame Sandringamo susitikime praėjus penkioms dienoms po to, kai 2020 m. sausio 8 d. hercogų pora paviešino savo „Megxito“ planus.

Karalienė Elžbieta II esą išreiškė pageidavimą, kad visos keturios karališkosios šeimos atšakos skubiai drauge rastų sprendimą.

Vėliau panašūs susitikimai surengti Klarenso rūmuose, o po to – tuometinio princo Charleso namuose. Juose dalyvavo keturių šeimų sekretoriai, o galiausiai diskusijos persikėlė į Bakingamo rūmus.

Laikraščio tvirtinimu, susitikimuose dalyvavo ir princo Williamo asmeninis sekretorius Simonas Case'as, kuris „kalbėjosi su abiem pusėmis.“

Buvo numatyti penki galimi scenarijai. Tarp jų buvo ir toks variantas, kad hercogai kasmet galėtų skirti po mėnesį savo veikloms arba jo metu prisiimti tik labai nedaug įsipareigojimų ir didžiąją laiko dalį skirti savo asmeniniams reikalams.

Net ir tokiu atveju būtų taikoma bendra taisyklė, draudžianti priimti sprendimus, kuriais siekiama finansinės ar materialinės naudos sau ar draugams.

Buvęs informatorius sakė: „Manau, kad Meghan įsivaizdavo, jog bus britiška Beyonce versija, nes buvimas karališkosios šeimos dalimi išties reikštų šlovę. Visgi ji suprato, kad egzistuoja daugybė absurdiškų taisyklių, dėl kurių ji negalėtų daryti net tų dalykų, kurių galėjo imtis kaip privatus asmuo. O tai – labai sunku.“

Kitas šaltinis tai pavadino neįmanoma užduotimi, nes du pasauliai – karališkosios šeimos ir garsenybių – negali vienas kito suprasti. Šaltinio tvirtinimu, hercogienė nesugebėtų atlikti dirbančio karališkosios šeimos nario pareigų, o rūmai negalėtų jai leisti būti tuo, „kuo ji nori būti.“

V. Lowas savo knygoje rašo, jog pati monarchė nusprendė, kad, jeigu hercogų pora nenorės laikytis taisyklių, galiojančių visiems dirbantiems karališkosios šeimos nariams, jiems visai „nebus leista eiti oficialių pareigų.“

„Pozicija buvo labai aiški: negali būti jokio tarpinio varianto. Ir esant tokiai nedviprasmiškai pozicijai labai sunku pasisiūlyti daryti mažiau“, – šaltinis pasakojo knygos autoriui.

Vadinasi, karalienė užkirto kelią bet kokiam kompromisiniam variantui. Autoriaus teigimu, dėl „pradinio nelankstumo“ jų prašymo atžvilgiu pora jautėsi rūmų „įspausta į kampą ir nesuprasta.“

Iš pradžių princas Harry’is tėvui, tuometiniam princui Charlesui, savo susirūpinimą ir norą persikraustyti į JAV išsakė elektroniniame laiške, tačiau jam buvo atsakyta, kad šeima turėjo „padoriai“ pasikalbėti akis į akį. Tačiau toks pokalbis įvyko tik po 2020 m. sausio 29 d.

Pora, anot V. Lowo, nusivylė, nes tikėjosi, kad po jų prašymo šis klausimas bus greitai išspręstas.

Harry pasiprašė privataus susitikimo su karaliene, tačiau galiausiai jis buvo atšauktas: princui buvo pasakyta, kad senelė nebegali atvykti, nes esą buvo supainiota jos darbotvarkė.

Dvariškiai tokį princo norą pirma asmeniškai susitikti su karaliene vertino kaip gudrų žingsnį užsitikrinti jos palaikymą ir tik tuomet pradėti platesnes derybas su karališkąja šeima.

„Buvo pavojaus, kad du žmonės gali labai skirtingai interpretuoti savo privatų pokalbį“, – šaltinis pasakojo V. Lowui.

Autorius pridūrė, kad princas Harry’is netgi svarstė galimybę iš anksto nepranešus nuvykti į Sandringamą ir ten pasišnekėti su karaliene, bet galiausiai nusprendė to nedaryti.

Tuo metu, remiantis naująją knyga, rūmų padėjėjai tvirtino, kad Meghan skundėsi, jog jai nemokama už karališkąsias keliones, sutiko duoti garsųjį interviu Oprah laidoje dar likus šešiems mėnesiams iki poros pasitraukimo ir rūmų darbuotojus esą privertė verkti nesitverdama patyčiomis ir pykčio priepuoliais.

Būsimame leidinyje teigiama, kad 2018 metų spalį, vykstant karališkajai kelionei po Australiją, Meghan neva nesuprato, kodėl ji privalėjo paspausti žmonėms rankas ar su jais viešai pasišnekučiuoti.

Darbuotojai esą girdėjo, kaip hercogienė sakė negalinti patikėti, kad jai už tai nemokama.

Dienraščiui „The Times“ V. Lowas taip pat papasakojo Sasekso hercogienės požiūrį į savo darbuotojus. Jis aptarė ir vieną susirinkimą, kurio metu Meghan esą kolegų akivaizdoje sukritikavo jauną darbuotoją dėl jos paruošto plano. Moteriai paminėjus, kad būtų planą pakeisti nauju, Meghan pasakė: „Nesijaudink. Jeigu būčiau galėjusi paprašyti, kad tai padarytų kas nors kitas, būčiau paprašiusi to žmogaus, o ne tavęs.“

Teigiama, kad Meghan neva ne kartą plūdo darbuotojus, įskaitant ir vieną atvejį, kai darbuotojas užsitraukė hercogienės pyktį dėl nesusipratimo, susijusio su spaudos atstovais vykstant vienam iš renginių.

Hercogienės teisininkai pernai paneigė, kad iš kurio nors darbuotojo buvo tyčiojamasi, ir pridūrė, kad yra dėkingi Samanthai Cohen už jos paramą ir atsidavimą.

Teigiama, kad 2019 metų rugpjūtį, prieš turą po Afriką, hercogų poros amerikietiškoji komanda ruošė kelis sandorius, tarp kurių buvo sutartys su „Netflix“, dėl Harry’io rengiamo psichinei sveikatai skirto serialo, transliuojamo per „Apple+“, Meghan įgarsinimo darbų „Disney“ ir rudenį suplanuoto interviu su Oprah Winfrey.

Samantha Cohen, buvusi karalienės asmeninė padėjėja ir privati sekretorė, sutuoktiniams patarė taip pat duoti interviu britų žiniasklaidai ir netgi pasiūlė žurnalistą Tomą Bradby iš ITV.

Meghan esą tokio interviu nepageidavo, tačiau Sasekso hercogas sutiko su sąlyga, kad interviu neduotų drauge su žmona ir nebūtų matomi abu kartu tame pačiame kadre, nes tai esą prieštarautų poros susitarimui su Oprah.

Rūmų šaltiniai taip pat tvirtino, kad porai gyvenant Kensingtono rūmuose jai nuolat plaukdavo įvairiausios dovanos iš įmonių, prekiaujančių drabužiais, kvepalais ir juvelyriniais dirbiniais.

Laikydamiesi protokolo, kuriuo karališkosios šeimos nariams draudžiama priimti komercines dovanas, poros darbuotojai atsisakydavo šių prabangos prekių ir dėl to esą kildavo konfliktų su Meghan.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)