Mes niekada nesame matę nėščios karalienės nuotraukų – fotografijų, kuriose monarchė būtų įamžina su apvaliu nėščiosios pilvuku, kurį esame regėję tiek princesės Dianos, tiek Kate Middleton, tiek Meghan Markle atveju.

Taigi, kodėl nėra nuotraukų, kuriose būtų užfiksuotas matomas karalienės Elžbietos II nėštumas?

Tai susiję su praeities etiketu, kurio laikėsi kūdikio besilaukusios karališkosios šeimos moterys, rašo unilad.com.

Mes esame įpratę tikėtis garsių pranešimų apie karališkuosius nėštumus ir po to sekančių mėnesių, kupinų daugybės nuotraukų, kuriose kūdikio besilaukianti monarchijos atstovė dalyvauja viešuose renginiuose ir galiausiai su naujagimiu pasirodo ant ligoninės laiptų.

Karalienės Elžbietos II ir princo Philipo vaikai

Tačiau ilgiausiai valdžiusios Didžiosios Britanijos monarchės atveju taip nebuvo.

Tai, kad Elžbieta II laukiasi kūdikio, niekada nebuvo skelbiama oficialiai. 1948 metais, kai karalienė pradėjo lauktis pirmagimio, princo Charleso, Bakingamo rūmai išplatino pareiškimą, kuriame buvo rašoma: „Jos Karališkoji Didenybė, princesė Elizabeth, pasibaigus birželiui, nevykdys jokių viešų įsipareigojimų“.

Tai visiškai neprimena rėkavimo nuo stogo.

Tačiau rūmai ne tik nutylėdavo karalienės nėštumus, bet ir iš karto po gimimo neskelbdavo jokių viešų naujagimių nuotraukų.

Karalienė gimdydavo Bakingamo rūmuose, ir jos vaikai tuo metu būdavo apsaugoti nuo spaudos dėmesio.

Princesė Diana pirmoji sulaužė tradiciją gimdyti rūmuose ir 1982 metais gimdyti princo Williamo vyko į ligoninę.

Pasak karališkojo biografo Andrew Mortono, Diana sakiusi, kad ligoninę, o ne rūmus gimdymui pasirinko dėl nesiliaujančio spaudos dėmesio: „Nebegalėjau pakęsti spaudos spaudimo, jis tapo nepakeliamas. Atrodė, kad visi kiekvieną dieną mane stebi“.

Karalienės Elžbietos II ir princo Philipo vaikai

Pirmoji oficiali Charleso nuotrauka buvo paviešinta tik po kelių mėnesių nuo jo gimimo – 1948 metų gruodžio mėnesį, per krikštynas.

Žmonės, žinoma, buvo šokiruoti sužinoję, kad iš esmės nėra nuotraukų, kuriose karalienė būtų matoma akivaizdžiai nėščia, ir vienas vartotojas rašė: „Karalienė susilaukė 4 vaikų, bet niekada nemačiau nė vienos nuotraukos, kurioje matytųsi jos nėštumas! Šiek tiek apie tai pasiskaičiau ir išsiaiškinau, kad tuo metu buvo „nederama“ rodyti savo pilvuką!“

„Ji niekada nebūtų skelbusi, jog laukiasi kūdikio. Ji būtų pasakiusi, kad kurį laiką nevykdys jokių karališkųjų pareigų, o tuomet vėl būtų pasirodžiusi jau su kūdikiu!“

„Matyt, demonstruoti nėštumą buvo tabu, todėl ji slėpėsi“, – pridūrė kitas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją