Sasekso kunigaikščių santykiai su kitais karališkosios šeimos nariais buvo įtempti nuo pat „Megxit“ – Harry ir Meghan atsiribojimo nuo karališkosios šeimos pareigų. Per pokalbį su Oprah Winfrey princas netgi užsiminė, kad, įsivyravus nesantaikai, tėvas atkirto jį nuo finansavimo.

Kaip buvo rašyta „Vanity Fair“, šiais metais šv. Velykų laikotarpiu Jungtinėje Karalystėje viešėjęs ir su tėvu bei Camilla susitikęs Sasekso kunigaikštis pasiūlė pasitelkti tarpininką, kad šis padėtų išsklaidyti nesantaiką.

„Harry įžengė kupinas geriausių intencijų ir pasakė norįs išsklaidyti pyktį, – rašoma karališkųjų reikalų ekspertės Katie Nicholl knygoje „The New Royals“. – Jis pateikė konkretų pasiūlymą – pasitelkti tarpininką, galintį padėti viską išsiaiškinti. Charlesą ši idėja ganėtinai suglumino, o Camilla iš susijaudinimo užspringo arbata.“

Camilla esą pasakė princui, kad tai absurdiška, kad jie – šeima, todėl sugebės išsiaiškinti tarpusavyje vien savomis pastangomis, rašo „The Sun“.

Šį „keistą“ pasiūlymą princas Harry pateikė, kai su dabartiniu karaliumi susitiko prieš audienciją pas karalienę Elžbietą II.

Kaip teigia vienas su situacija gerai susipažinęs asmuo, Charlesas norėjo užsitikrinti, kad jo sūnus Harry nesugebės saldžialiežuvavimu paveikti Jos didenybės (kaip tai padarė princas Andrew) ir priversti ją sutikti su kuo nors, kam Charlesas prieš tai nebus pritaręs.

Princas Harry ir Meghan Markel į susitikimą vėlavo, todėl Charlesas sūnaus ir marčios draugijoje praleido vos 15 minučių, kadangi vėliau turėjo išvykti į Vindzoro pilį ir dalyvauti Didžiojo Ketvirtadienio apeigose.

Princas Williamas kartu su žmona Kate Middleton ir vaikais tuo metu slidinėjo ir akivaizdžiai nepanoro pakoreguoti atostogų planų, kad pasimatytų su broliu.

Nepaisant įvykusio susiskaidymo, karališkosios šeimos nariai sugebėjo sudaryti vieningą frontą per visas gedulingas apeigas, kai visa šalis susirinko pagerbti Jos didenybės.

Po karalienės Elžbietos II laidotuvių imta kalbėti apie tam tikrus ženklus, rodančius, kad princas Harry ir Meghan Markle gali sugrįžti į šeimą.

Buvo akivaizdu, kad princai Harry ir Williamas iš pagarbos amžinatilsį senelei nusprendė pamiršti nesutarimus ir, eidami vienas šalia kito, lydėjo jos karstą gedulingoje procesijoje.

Ne vienas epizodas liudija apie tai, kad ir karalius, ir princas Williamas buvo nusiteikę taikytis su princu Harry.

Ketvertas, kurį sudarė princai Williamas ir Harry su žmonomis, pademonstravo vieningumą prie Vindzoro, o karalius suteikė sūnui leidimą dėvėti uniformą per gedulingą budėjimą prie karalienės karsto.

Vis dėlto karališkosios šeimos reikalų ekspertai linkę manyti, kad Sasekso kunigaikštis ir kunigaikštienė kol kas nesirengia sugrįžti į Jungtinę Karalystę, nors santykiai su kitais karališkosios šeimos nariais, iš visko sprendžiant, veikiausiai pagerėjo.

„Žinau, kad daugybė žmonių norėtų matyti, kaip princas Harry ir Meghan Markle sugrįžta į karališkąją šeimą ir vėl pradeda vykdyti karališkąsias pareigas, – sakė Victoria Arbiter. – Deja, manau, turime prisiminti, kad princo Harry ir Meghan Markle sprendimas atsitraukti buvo jų asmeninis sprendimas.“

„Karalienė ištisus metus buvo palikusi jiems atviras duris, kad net po metų turėtų galimybę pasakyti „Taip, mes norime sugrįžti“ arba „Ne, mes džiaugiamės gyvenimu, kurį pasirinkome“.
Rūmai jokių komentarų šia tema kol kas nepateikė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)