Sasekso hercogienė buvo pastebėta besišluostanti ašaras, o jos lūpa virpėjo, kai velionės monarchės karstas buvo perkeltas į katafalką Velingtono arkoje. Iš ten karalienės karstas išvyko į paskutinę kelionę į Vindzoro pilį.

Karališkosios šeimos nariai, įskaitant ir 41 metų M. Markle, stebėjo, kaip nešėjai pakėlė karstą ir jį įkėlė į katafalko „Jaguar“ galą.

Meghan Markle karalienės laidotuvėse

Per šį istorinį įvykį M. Markle pasipuošė deimantų ir perlų auskarais, kuriuos jai padovanojo pati karalienė, taip pat pasipuošė Stellos McCartney suknele.

Buvusi aktorė prie savo vyro, 38 metų princo Harry, prisijungė Vestminsterio abatijoje, kur jie sėdėjo antroje eilėje per laidotuves – gerokai toliau nuo princo Williamo ir Kate Middleton.

Tačiau M. Markle nebuvo vienintelė karališkosios šeimos narė, kuri laidotuvių rytą pravirko.

Meghan Markle ir princas Harry karalienės laidotuvėse

73 metų karalius Karolis III buvo taip pat pastebėtas besišluostant ašaras, kai jis sėdėjo su kitais karališkosios šeimos nariais, įskaitant karalienę konsortę Camillą ir princą Williamą.

Princo Edvardo žmona, Vesekso grafienė Sophie, taip pat buvo matoma servetėle glostanti akis ir vienu metu guodžianti princą George'ą.

Karalienė Elžbieta II mirė rugsėjo 8 d., būdama 96 metų po 70 metų trukusio valdymo – ilgiausiai iš visų britų monarchų. Po jos mirties karaliumi tapo jos sūnus princas Charlesas, kuris tapo Karoliu III. Jis pagerbė savo velionę motiną simboliniu gėlių vainiku ir nuoširdžiu užrašu, kurį padėjo ant jos karsto.

Karalius Karolis III pasirūpino, kad gėlės ant Elžbietos II karsto turėtų ypatingą reikšmę.

Karališkoji šeima pirmadienį tviteryje parašė, kad naujasis karalius pageidavo puokštės su simbolinę prasmę turinčiais žiedais, įskaitant ir gėles, kokių buvo monarchės vestuvių su princu Philipu puokštėje.

„Karaliaus prašymu puokštėje yra rozmarino, ąžuolo ir mirtos (nuskintos nuo krūmo, išauginto iš mirtos, buvusios ir karalienės vestuvių puokštėje) bei auksaspalvių, rožinių, tamsiai raudonos spalvos ir baltų žiedų iš karališkųjų rezidencijų sodų“, – teigiama įraše.

Laidotuvių akimirkos:

Laidotuvių diena Londone:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)