Į iškilmingą ceremoniją atvyko ir mažoji monarchijos karta – princo Williamo ir Kate Middleton vaikai: 9 metų princas George'as bei 7 metų princesė Charlotte.

Eilėje Vestminsterio abatijoje princas Williamas su žmona ir vaikais ėjo pirmiau, nei princas Harry ir Meghan Markle.

Karalienės laidotuvėse – ir princas George'as bei princesė Charlotte

Visuomenė suskubo pastebėti, kad laidotuvėse nėra trečiojo ir jauniausiojo K. Middleton sūnaus – princo Louiso.

Dar iki ceremonijos diskutuota, ar tokiame liūdname įvykyje, kaip promočiutės laidotuvės, turėtų dalyvauti jos mažieji proanūkiai, tačiau galiausiai nuspręsta, kad ūgtelėjęs George'as ir jo sesuo Charlotte jau yra tinkamo amžiaus būti šio atsisveikinimo dalimi.

Karalienės laidotuvėse – ir princas George'as bei princesė Charlotte

Tiesa, kalbant apie princą Louisą, dar iki laidotuvių pranešta, kad 4 metų mažylis ceremonijoje nedalyvaus dėl savo dar itin jauno amžiaus.

Laidotuvėse taip pat dalyvauja per 500 aukšto rango asmenų iš užsienio, įskaitant Lietuvos prezidentą Gitaną Nausėdą su pirmąja ponia Diana ir JAV prezidentą Joe Bideną su žmona.

40 metų Velso princesė K. Middleton anksčiau gedintiems sakė, kad jų trims vaikams „gana gerai sekasi“ tvarkytis su prosenelės netektimi.

Karalienės laidotuvėse – ir princas George'as bei princesė Charlotte

Iki šiol vaikai nedalyvavo viešose išvykose iki karalienės laidotuvių.

Kaip pranešta anksčiau, K. Middleton liko namuose su trimis vaikais, kai jos 40 metų vyras prisijungė prie kitų artimiausių šeimos narių Balmoralo pilyje likus kelioms valandoms iki Bakingamo rūmų paskelbimo, kad karalienė Elžbieta II mirė rugsėjo 8 d., būdama 96 metų.

Karalienės Elžbietos II laidotuvių diena Londone:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)