Pietų Afrikos Respublikos komikas neskoningus pokštus apie Karolį III kvatojančiai auditorijai žarstė per laidą „The Daily Show“, rašo dailymail.co.uk.

Jis parodė plačiai pasklidusį vaizdo įrašą, kuriame užfiksuota, kaip karalių suerzina nesandarus plunksnakotis ir jis išrėžia: „O Dieve, nekenčiu šito. Negaliu pakęsti šito prakeikto daikto“.

Prieš tai monarchas įnirtingai gestikuliavo vienam iš savo padėjėjų, kad šis nuimtų indelį su rašalu.
38 metų T. Noah savo žiūrovams Jungtinėse Valstijose pasakojo, kad vaizdo įrašai, įrašyti gedulo laikotarpiu, įrodo, jog Karolis III nėra tinkamas žmogus monarchijai.

Jis sakė: „Prireiks daug darbo, kad monarchija taptų kažkuo, kuo visi galėtų didžiuotis“.

„Tačiau, sprendžiant iš pirmosios jo valdymo savaitės, panašu, kad karalius Karolis III nėra tas žmogus, kuris galėtų tai padaryti“.

Šios pastabos nėra vienintelės, atsklidusios iš JAV žiniasklaidos ir sukėlusios pyktį Didžiojoje Britanijoje. Laikraštis „New York Times“ taip pat buvo apkaltintas „pašaipia ataka“ prieš karališkąją šeimą.

Šis laikraštis pareiškė, jog karalienė padėjo „užtraukti migla kruviną dekolonizacijos istoriją“, o tuomet išpūtė skaičius, kai pradėjo svarstyti, kodėl jos laidotuvės turėtų būti apmokėtos iš mokesčių mokėtojų pinigų – nepaisant to, kad didžioji dauguma britų pasisakė už deramą atsisveikinimą su monarche.

T. Noah toliau tęsė savo cinišką diatribę: „Man patinka, kaip Karolis sako, kad rašikliai nuolat aptaško jį rašalu“.

„Vyruti, tu tikrąja to žodžio prasme esi Anglijos karalius! Jei tau nepatinka šie rašikliai, paimk kitus. Nesu monarchijos ekspertas, bet esu beveik tikras, kad hierarchija nesugriūna: princas Williamas, karalius Karolis ir tada tas žmogus, kuris perka rašiklius“.

„Vis dėlto man jo šiek tiek gaila. Tikrai. Nes senais laikais karaliui niekada nebūtų iškilę tokių problemų. Nebūtų buvę nesandarių rašiklių“, – pridūrė jis.

„Galbūt karalius Karolis šiuo metu tiesiog išgyvena stresą, galbūt todėl taip atsitiko. Juk tapti karaliumi yra didelis stresas, turiu galvoje, kad reikia įsiminti 15 skirtingų šakučių, reikia miegoti su ta karūna, o tai nėra patogu“.

„Tačiau jei atkreiptumėte dėmesį į karalių Karolį dar tais laikais, kai jis buvo princas, pamatytumėte, kad jis toks buvo beveik visada“.

Tuomet T. Noah parodė vaizdo įrašą, kuriame prieštaringai vertinamas princesės Dianos liokajus Paulas Burrellas užsipuola tuometinį Velso princą.

P. Burrellas tvirtino, kad jis buvo „vienintelis žmogus, kuriuo Diana niekada nepasitikėjo“, tačiau kiti smerkė jį kaip karališkąjį „pakaliką“, kuris pardavinėjo istorijas spaudai ir kurį Charlesas buvo apkaltinęs „viešai vykdant niekingą vendetą“.

Buvęs liokajus, virtęs realybės šou žvaigžde, vėliau išleido savo atsiminimų knygą apie karališkąją šeimą, kuri, pasak princo Williamo, būtų „įžeidusi“ jo motiną, kaltinusią jį „šaltakraujiška ir atvira išdavyste“.

Per „Daily Show“ parodytame vaizdo įraše P. Burrellas sako: „Velso princas augo tokioje privilegijuotoje aplinkoje, kad nebeturi įpročio ką nors rinktis savarankiškai“.

„Kiekvieną rytą išlyginama jo pižama, lygintuvu išlyginami batų raišteliai, vandens temperatūra turi būti drungna, o vonia – pripilta vandens tik pusiau. Princas Čarlzas kiekvieną rytą savo patarnautojui nurodo išspausti ant dantų šepetėlio vieną colį dantų pastos“.

„Kartą jis paskambino man iš savo bibliotekos ir sako: „Ach, Paulai, atrodo, kad į mano šiukšlių dėžę įkrito karalienės laiškas, gal galėtum jį ištraukti?“ Šiukšliadėžė buvo ten, jis sėdėjo ten, o man teko pasilenkti prie šiukšliadėžės, ištraukti laišką ir padėti jį atgal ant stalo: „Ar tai viskas, Jūsų Didenybe?“

T. Noah prieš savo šokiruotus žiūrovus apsimetė esąs priblokštas.

„Kai buvau vaikas, maniau, jog karaliai turi traukti kardus iš akmenų. Tačiau šis vyrukas iš kelnių vos gali išsitraukti savo b***?“ – stebėjosi jis.

„Žinote, ką sako ši istorija apie Karolį? Pirma, kad karališkieji asmenys yra išpaikę, ir antra, kad nė vienas žmogus, dirbantis tuose rūmuose, nėra afrikietis“.

Tuomet komikas suvaidino afrikietę moterį, kuri Karoliui III sako: „Yra tik vienas karalius ir tai yra Jėzus“.

JAV žiniasklaida Jungtinėje Karalystėje sulaukė daug kritikos už karalienės mirties nušvietimą.
Trečiadienį laikraštis „New York Times“ rašė, kad britų mokesčių mokėtojai turės apmokėti laidotuvių išlaidas, kurios, kaip pranešama, sieks daugiau kaip 6 mln. dolerių.

Straipsnyje tokios išlaidos buvo pavadintos „didžiule kaina“, turint galvoje, kad Britanijoje siaučia infliacija, tačiau skaitytojams ši publikacija nepatiko ir jie pasmerkė reportažo apie velionę monarchę, valdžiusią net 70 metų, toną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)