„Sky News“ žurnalistai D. Beckhamą kalbino antrą valandą po pietų — lygiai po dvylikos valandų nuo tada, kai jis atsistojo į eilę. Futbolo legenda sakė, kad atvyko „atiduoti pagarbos“ „ypatingajai“ Karalienei.

„Visi žinojome, kad ta diena ateis, ir kad ji nebus lengva. Mūsų visų mintys su jos šeima, ypatinga patirtis čia būti su visais, dalintis pasakojimais ir prisiminimais. Man didžiausia laimė ir ypatingiausias momentas buvo gauti Britanijos imperijos ordiną. Atsivežiau senelius, jie buvo tikri rojalistai. Man labai pasisekė, kad gyvenime teko patirti tokių nuostabių akimirkų, kad turėjau progą pabendrauti su Jos Didenybe. Labai liūdna diena, bet verta būti prisimenama amžiams“, – kalbėjo D. Beckhamas.

Norint pamatyti pašarvotą karalienės karstą, eilėje tenka laukti ir 14 valandų, todėl vyriausybė įspėjo, kad stoti į eilę kurį laiką gali būti neleidžiama.

Šiuo metu eilė į Vestminsterio menę siekia beveik 5 mylias (8 km), o artimiausias jos pabaigos orientyras yra Sautvarko parkas. Parke yra „itin daug žmonių“, ir jis artėja prie savo pajėgumų ribos, nurodo Skaitmeninių technologijų, kultūros, žiniasklaidos ir sporto departamentas (DMCS).

9 val. 08 min. socialiniame tinkle „Twitter“ jis rašė: „Sautvarko parkas yra itin užimtas. Stojimas į eilę bus sustabdytas, jeigu ji pasieks savo pajėgumų ribą“.

„Jei planuojate prisijungti, prašome palaukti, kol žmonių skaičiai sumažės“.

Didžiąją dalį nakties eilė driekėsi beveik penkias mylias (8 km), o Sautvarkas buvo nurodomas kaip artimiausias jos pabaigos orientyras. Iki 8 val. 15 min. ryto jos ilgis pasiekė 4,9 mylios (7,9 km).

Ugniagesiai eilėje stovintiems žmonėms dalijo vandens butelius, ateiti į pagalbą buvo pasiruošę ir savanoriai iš samariečių organizacijos. Eilę prižiūrėjo tvarkdariai ir policininkai, palei ją rikiavosi kilnojami tualetai.

Gedintieji kalbėjo apie „kvapą gniaužiančią“ ramybę Vestminsterio menėje, kur „galėjai girdėti, kaip krenta smeigtukas“.

Mokslų daktarės laipsnį turinti studentė Fiona Holloran, atidavusi karalienei paskutinę pagarbą, verkė. 34 metų londonietė pasakojo: „Pamatyti pašarvotą jos karstą buvo labai graudus momentas. Šiek tiek nustebau, kaip stipriai tai mane sukrėtė“.

Ji eilėje stovėjo su kūdikiu, laikomu nešioklėje, bet sakė, kad laukti buvo „verta“.

„Labai miela, kad kiekvienas turi po akimirką sau – niekas nespaudė“, – pridūrė ji.

34 metų Amy Harris sakė, kad atmosfera Vestminsterio menėje buvo „gniaužianti kvapą“.

„Kai gali įžengti į salę ir turi akimirką į visa tai pažvelgti bei apmąstyti, visos atmosferos romumas – galimybė atiduoti pagarbą tokioje romioje vietoje, ten labai ramu“, – pasakojo ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją