Velso princesė ir Sasekso hercogienė šiandien per procesiją paskui karalienės Elžbietos II karstą važiavo skirtingais automobiliais. Jos Didenybės paskutinė kelionė iš Bakingamo rūmų į Vestminsterio salę vyko stebint dešimtims tūkstančių žmonių, kurių daugelis negalėjo sulaikyti ašarų, rašo mirror.co.uk.

Karalienės karstą iš rūmų pėsčiomis lydėjo karalius ir jo broliai bei sesuo – princas Andrew, princesė Anne ir princas Edwardas, taip pat karalienės anūkai Peteris Phillipsas, princas Williamas ir princas Harry, ėję vienoje linijoje. Kate Middleton ir karalienė konsortė Camilla važiavo viena transporto priemone, o Meghan Markle ir Vesekso grafienė Sophie – kita, ir tai turi labai paprastą paaiškinimą.

Karališkosios šeimos moterų eiliškumas procesijoje priklausė nuo jų statuso, todėl karalienė konsortė ir Velso princesė važiavo pirmajame automobilyje.

Camilla yra ištekėjusi už naujojo karaliaus Karolio III, o Kate yra sosto įpėdinio, princo Williamo žmona, auginanti su juo tris vaikus.

Sasekso hercogienė ir Vesekso grafienė, atitinkamai princo Harry ir princo Edwardo žmonos, sekė paskui jas, nes jų vyrai turi kitą aukščiausią statusą.

Sekdami paskui Elžbietos II katafalką, visiems laikams išvežusį ją iš Bakingamo rūmų, karališkosios šeimos atstovai atrodė prislėgti.

Per pamaldas vyresnieji karališkosios šeimos nariai stovėjo išsirikiavę priešais karstą, užkeltą ant violetiniu audeklu uždengo katafalko, kurį supo aukštos, geltonos žvakės, stovinčios kiekviename plačios, raudonos pakylos kampe.

Karalius ir karalienė konsortė stovėjo maždaug metro atstumu vienas nuo kito. Už jų stovėjo karališkoji princesė ir viceadmirolas, seras Timas Laurence`as, tuomet – pats vienas Jorko hercogas, o dar kitoje eilėje – Vesekso grafas ir grafienė.

Už jų stovėjo Velso princas ir princesė, už Williamo – Sasekso hercogas, o už Kate – Sasekso hercogienė.

Harry ir Meghan saldžiai laikėsi už rankų, kai pasibaigus pamaldoms, ėjo per Vestminsterio salę. Kitos karališkosios poros procesijoje ėjo nesiliesdamos.

Karalius Karolis III šiandien per procesiją nešė karalienės dovaną, o kai į Vestminsterio salę buvo įneštas jos karstas – nubraukė ašarą.

Karalius visą dieną vilkėjo paradinę feldmaršalo uniformą – ir rankose laikė ypatingą mylimos motinos dovaną.

Jo Didenybė nešė feldmaršalo lazdą, kurią jam įteikė karalienė, kai jis 2012 metais tapo feldmaršalu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją