Kaip jokių pareigų neatliekantis karališkosios šeimos narys, gėdą dėl savo vaidmens Jeffrey Epsteino skandalingoje istorijoje užsitraukęs Jorko hercogas, iš kurio karalienė atėmė titulus ir uždraudė dalyvauti viešajame gyvenime, ginkluotųjų pajėgų uniformos nedėvės, išskyrus vieną šios savaitės iškilmingą renginį, rašo dailymail.co.uk.

Karališkieji šaltiniai atskleidė, kad Andrew, buvusiam Karališkojo laivyno karininkui, tarnavusiam Folklandų kare ir išsaugojusiam viceadmirolo laipsnį, per paskutines budynes Vestminsterio salėje iš pagarbos Elžbietai II bus leista apsivilkti uniformą.

Saseksų draugas ir žurnalistas Omidas Scobie šiandien pranešė, kad Sasekso hercogui, kuris du kartus tarnavo Afganistane, buvo uždrausta dėvėti uniformą per visus iškilmingus renginius, įskaitant ir šermenis Vestminsterio salėje.

„Kaip suprantu, princui Harry, skirtingai nei princui Andrew, nebus leista dėvėti uniformos per paskutines budynes Vestminsterio salėje. Be abejo, tai didžiulis smūgis Sasekso hercogui, kuris tarnavo 10 metų ir dar šį rytą kalbėjo, kad karalienė buvo jo „vyriausiasis vadas“, – rašė jis socialiniame tinkle „Twitter“.

„MailOnline“ susisiekė su Bakingamo rūmais, kad šie oficialiai patvirtintų, jog princui Harry buvo uždrausta vilkėti uniformą.

Andrew atsisakė savo karališkojo asmens statuso ir yra netekęs visų savo garbingų karinių pareigų, įskaitant Grenadierių gvardijos pulkininko. Toks sprendimas buvo priimtas dėl jo draugystės su J. Epsteinu ir kaltinimų, kuriuos iškėlė viena iš pedofilo „sekso vergių“ Virginia Roberts, tvirtinusi, kad tuo metu, kai ji pagal Amerikos įstatymus dar buvo nepilnametė, princas ją seksualiai išnaudojo. Šie pareiškimai baigėsi skandalingu JAV ieškiniu ir daugiamilijoniniu susitarimu be teismo. Pats Jorko hercogas visuomet neigė šiuos kaltinimus.

Iš Harry ir Meghan taip pat buvo atimti jų titulai, kai pora atsisakė karališkųjų pareigų ir iš Jungtinės Karalystės persikėlė gyventi į Kaliforniją. Tolesnė „Megxit“ saga, kurios metu Sasekso kunigaikštis ir kunigaikštienė metė karališkiesiems rūmams virtinę pribloškiančių kaltinimų, įskaitant neįvardyto aukšto rango karališkojo asmens rasistinius pasisakymus apie Meghan ir jos dar negimusį sūnų Archie, sukėlė Vindzoro rūmuose tikrą pilietinį karą ir įstūmė monarchiją į vieną didžiausių krizių.

Visi kiti karališkąsias pareigas einantys karališkosios šeimos nariai per penkis iškilmingus renginius gedulo laikotarpiu vilkės uniformas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)