Mirties patale Balmoralo pilyje gulinčią savo motiną suspėjo aplankyti tik jos vyriausieji vaikai princas Charlesas ir princesė Anne, rašo laikraštis, remdamasis neįvardytais šaltiniais. Žinia apie karalienės mirtį Williamą ir Harry esą pasiekė jiems dar būnant kelyje.

Williamas su princu Andrew, princu Edwardu ir šio žmona Sophie privačiu lėktuvu skrido iš Berkšyro į Aberdiną. Hercogienė Kate liko Londone su vaikais.

Princas Harry‘is, kuris kaip tik su savo žmona Meghan vieši gimtinėje ir vakare turėjo dalyvauti labdaros renginyje Londone, taip pat dar mėgino laiku pasiekti Balmoralą. Tačiau jis čia atvyko praėjus beveik pusantros valandos po to, kai visuomenė buvo informuota apie karalienės mirtį. Meghan į Balmoralą nevyko.

Anot BBC karališkojo korespondento Nicholo Witchellio, Meghan galėjo vengti kelionės į Škotiją, nes baiminosi, kad kiti karališkosios šeimos nariai ją sutiks ne itin šiltai. Ji esą savo planus pakeitė tik paskutinę akimirką.

Laikraštis „The Guardian“ rašo, kad naujoji britų premjerė Liz Truss jau 16.30 val. vietos laiku buvo informuota apie Elžbietos II mirtį. Visuomenę ši žinia pasiekė tik po dviejų valandų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją