Didžiosios Britanijos karalienės ir jos šeimos gyvenimas visada buvo visuomenės dėmesio centre. Žinoma, kad Elžbieta ir Philipas dažnai gyveno atskirai.

Kol karalienė vykdė savo pareigas soste, princas kartkartėmis buvo pastebimas privačiuose abejotino pobūdžio vyrų klubuose. Jų santuokai tuomet buvo sunkūs laikai. Sklido gandai apie daugybę Philipo neištikimybių.

Į tariamų princo meilužių sąrašą pateko aktorė Pat Kirkwood, dainininkė Hélène Cordette, televizijos laidų vedėja Katy Boyle ir kt.

Margaretos varžovė ir jos nelaiminga santuoka

Žinoma, apie princesės Margaret ir Elžbietos konkurenciją sklandė taip pat daugybė gandų. Margaret dažnai buvo vadinama "atsargine princese". Kai ji norėjo ištekėti iš meilės už išsiskyrusio pulkininko Peterio Townsendo, visos šios spekuliacijos įgavo naują atspalvį.

Būdama Anglikonų bažnyčios vadovė, Elžbieta negalėjo leisti Margaretai sudaryti šios sąjungos, jei nebūtų pakeistas įstatymas. Karalienė galėjo tai padaryti, bet to nepadarė ir tiesiog vetavo santuoką, taip sudaužydama sesers širdį. Vėliau Margaret ištekėjo už fotografo Anthony Armstrong-Joneso, o jų santuoka niekada nebuvo laiminga. Po 18 metų, 1978 m. pora išsiskyrė.

Princo Čarlzo ir Dianos romanas

Tai vienas iš tų karališkosios šeimos skandalų, kurį drąsiai galima vadinti skaudžiausiu. Jis kilo devintajame dešimtmetyje. Sklido gandai, kad princas Charlesas atnaujino santykius su buvusia mergina Camilla, o princesė Diana jį apgaudinėjo su majoru Jamesu Hewittu.

Net ir oficialiai paskelbus apie poros išsiskyrimą, laikraščiai aktyviai skelbė jų telefoninių pokalbių su meilužiais stenogramas, mėgavosi asmeninio gyvenimo detalėmis. Diana žuvo 1997 m. Paryžiuje avarijos metu, Charlesas su Camilla susituokė 2005 m.

Elžbietos II sūnaus Andrew seksualinis priekabiavimas

Amerikietė Virginia Giuffre apkaltino Elžbietos II sūnų Andrew, kad šis privertė ją lytiškai santykiauti, kai jai buvo 17 metų. Ji teigė, kad jis ją išprievartavo tris kartus. Jorko hercogą seksualiniu priekabiavimu apkaltino ir 43 metų Joanna Sjoberg, buvusi skandalingojo finansininko Geoffrey Epsteino padėjėja.

Ji teigė, kad princas ją išnaudojo, kai jai buvo 21-eri. Neva lietė jos krūtis ir kitas kūno vietas. Andrew ne kartą neigė šiuos kaltinimus.

Nepaisant to, Elžbieta II pašalino savo sūnų Jorkšyro hercogą princą Andrew iš karališkosios šeimos, atimdama iš jo visus karinius titulus ir globą.

Princo Harry ir Meghan Markle atsiskyrimas

Kai pora paskelbė apie savo sprendimą palikti Kensingtono rūmus, kilo tikra audra.

Sasekso kunigaikščiai paskelbė, kad 2018 m. gegužę planuoja palikti karališkąsias pareigas. Po poros mėnesių jie su sūnumi Archie apsigyveno Kalifornijoje.

Po kurio laiko pora davė skandalingą ir sensacingą interviu Oprai Winfrey. Pokalbyje Markle užsiminė apie rasizmą karališkojoje šeimoje ir rūmų nenorą suteikti jų sūnui titulą, o Harry skundėsi, kad tėvas nustojo su juo bendrauti.