Sasekso kunigaikščio ir kunigaikštienės sūnus Archie Mountbattenas-Windsoras dabar turėtų būti vadinamas princu. Anksčiau Meghan Markle sukėlė skandalą, pareiškusi, kad šis titulas jam nebuvo suteiktas dėl rasės. Atitinkamai Archie jaunesniajai sesutei Lilibet Mountbatten-Windsor turėtų būti suteiktas princesės titulas, skelbia dailymail.co.uk.

Vadovaujantis karaliaus Jurgio V 1917 m. įvestomis taisyklėmis, Archie ir Lili, kaip valdovo sūnaus vaikai, gali naudoti titulą Jo / Jos Karališkoji Aukštybė.

Vyriausiasis naujojo karaliaus Karolio III sūnus princas Williamas paveldėjo Kornvalio kunigaikščio titulą, bet situacija gali pasikeisti – Karolis III jam gali suteikti Velso princo titulą, kurį 1958 m. gavo iš Elžbietos II. Tokiu atveju Kate Middleton taps Velso princese. Paskutinį kartą šį titulą turėjo Williamo mama Diana, kai buvo ištekėjusi už princo Charleso.

Camilla irgi formaliai buvo Velso princesė, bet šio titulo niekada nenaudojo dėl asociacijų su Diana.

Jeigu princas Williamas taps Česterio grafu, jo žmona bus Česterio grafienė. Taip pat jai jau priklauso ankstesnis Camillos titulas – Rothesay kunigaikštienė.

Williamo ir Kate vaikai tapo Kembridžo ir Kornvalio princu George’u, Kembridžo ir Kornvalio princese Charlotte ir Kembridžo ir Kornvalio princu Louisu. Galiausiai jiems bus suteiktas ir Velso princų / princesės titulas, kai Williamas taps Velso princu.

Williamas ir Kate į savo titulus jau įtraukė Kornvalį. Šios grafystės kunigaikščiais jie tapo automatiškai, princui Charlesui tapus karaliumi Karoliu III. Taigi, dabar Williamas ir Kate yra Kornvalio ir Kembridžo kunigaikščiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją