Per šešias minutes trukusias atsistojusių žiūrovų ovacijas B. Fraseris net pravirko. Tikėtina, kad toks įvertinimas padės jam išsiveržti į priekį šių metų lenktynėse dėl geriausio aktoriaus „Oskaro“.

Tarp žiūrovų, kurie buvo pastebėti „Sala Grande“ kino teatre, buvo Phoebe Waller – Bridge, Nickas Krollas ir Hillary Clinton darbuotoja Huma Abedin, kuri sėdėjo keliomis eilėmis aukščiau negu B. Fraseris ir išspaudė tiek pat ašarų, kiek ir jis. Daugelis kitų žiūrovų per širdį veriančias finalines filmo scenas taip pat išsitraukė nosinaites.

Aidint ovacijoms, B. Fraseris kelis kartus apkabino D. Aronofskį. Vienu metu jis bandė išeiti iš kino salės, bet plojimai buvo tokie audringi, jog jis buvo priverstas pasilikti ilgiau ir nusilenkti žiūrovams.

Filme „The Whale“ B. Fraseris vaidina vyrą, kenčiantį nuo stipraus nutukimo ir bandantį atkurti ryšį su savo 17 metų dukra, kurią suvaidino serialo „Stranger Things“ aktorė Sadie Sink. Filme taip pat nusifilmavo Hong Chau, Samantha Morton ir Ty Simpkinsas. Filmas sukurtas pagal to paties pavadinimo pjesę, kurią parašė Samuelis D. Hunteris, adaptavęs ją D. Aronofsky filmui.

Brendanas Fraseris filme „The Whale“ („Banginis“)

Norėdamas suvaidinti pagrindinį filmo veikėją, D. Fraseris dėvėjo protezinį kostiumą, kuris jam pridėdavo nuo 20 iki 130 kilogramų, nelygu filmo scena. Tam, kad visiškai persikūnytų į savo personažą, aktorius kasdien net po šešias valandas praleisdavo grimo kėdėje. Duodamas interviu prieš filmo premjerą Venecijoje, B. Fraseris pasakojo, kad jo protezinis kostiumas buvo „sunkus ir ne visai patogus“. „Liemens dalis priminė tramdomuosius marškinius su rankomis ištapytomis rankovėmis, kad jos atrodytų identiškai tarsi žmogaus oda“, – pridūrė jis.

„Įgavau raumenų, kurių nežinojau turįs“, – Venecijoje per spaudos konferenciją žurnalistams apie protezinį kostiumą pasakojo B. Fraseris. – Dienos pabaigoje, kai būdavo nuimami visi prietaisai, man net pradėdavo svaigti galva; jausdavausi taip, tarsi Venecijoje nuo prieplaukos būčiau įlipęs į valtį. Tas bangavimo jausmas. Jis privertė mane pajusti dėkingumą tiems, kurių kūnai yra panašūs. Privalai būti neįtikėtinai stipriu žmogumi, tiek psichiškai, tiek fiziškai, kad galėtum gyventi tokios fizinės būklės“, - sakė jis.

„Variety“ kino kritikas Owenas Gleibermanas savo „The Whale“ recenzijoje B. Fraserį pavadino „žaismingesniu, subtilesniu ir labiau įstringančiu nei kada nors anksčiau“ ir pridūrė, kad jis užtikrina „intensyviai išgyventą ir jaudinantį pasirodymą“.

Brendanas Fraseris

„The Whale“ tapo dar viena daug šurmulio sukėlusia Venecijos premjera D. Aronofskiui, kuris gali pasigirti turtinga dalyvavimo šiame prestižiniame kino festivalyje istorija. Nors jis apsiriko, su filmu „The Fountain“ dalyvaudamas savo pirmajame Venecijos festivalyje, jau 2008 metais jo filmas „The Wrestler“ („Imtynininkas“) laimėjo „Auksinį liūtą“. Kitas jo filmas – „Black Swan“ („Juodoji gulbė“) – buvo tapęs vienu didžiausių 2010 metų Venecijos kino festivalio hitų (ir pelnė Milai Kunis kylančios aktorės prizą), o „mother!“ kėlė kalbas 2017 metų festivalyje.

B. Freizeris po 1997 metų filmo „George of the Jungle“ („Džiunglių karalius“) ir kino teatrų kasų franšizės „The Mummy“ („Mumija“) buvo tapęs veiksmo filmų žvaigžde, tačiau nuo 2010 metų pradėjo rinktis kuklesnius vaidmenis (įskaitant vaidmenį televizijos seriale „The Affair“). Nors pernai B. Fraseris atliko antraplanį vaidmenį Steveno Soderbergho filme „No Sudden Move“ („Jokių staigių judesių“), „The Whale“ reiškia itin ryškų aktoriaus sugrįžimą – tai pirmas pagrindinis jo vaidmuo nuo pat 2013 metų, kai jis nusifilmavo DVD veiksmo filme „Breakout“. Artimiausių B. Fraserio darbų sąraše – Martino Scorsesės vesternas „Killers of the Flower Moon“. Tačiau mes neišvysime jo Garfieldo Lynnso / Firefly vaidmenyje DC komikso „Batgirl“ ekranizacijoje, kai „Warner Bros.“ atšaukė filmo išleidimą.

„The Whale“ kino teatruose pasirodys gruodžio 9 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)