„Yra toks senas posakis: niekada nenorėk sutikti savo didvyrių. Mano galva, tai bene blogiausias patarimas, kokį tik esu girdėjęs. Michailas Gorbačiovas buvo vienas iš mano didvyrių, o man buvo garbė ir džiaugsmas su juo susitikti. Man nepaprastai pasisekė, kad galėjau jį vadinti draugu. Visi mes galėtume pasimokyti iš jo fantastiško gyvenimo.

Įsivaizduokite, kad pasiekėte pačią organizacijos viršūnėlę, o jums pakanka išminties IR drąsos apsidairyti ir tarti: „Žmonių gyvenimas nėra geras, kažkas turi jį pakeisti. Kas, jei ne aš? Kada, jei ne dabar?“
Michailas Gorbačiovas būtent taip ir padarė su senąja Sovietų Sąjunga.

Jis amžinai išliks visų atmintyje kaip didvyris, išardęs komunistinę sistemą, nepaisydamas to, ką toks žingsnis reiškė jo paties valdžiai. Dabar jis jau priklauso istorijai. Žinau, kad jis nesitveria džiaugsmu, jog galės vėl pasimatyti su savo brangiąja Raisa ir vėl išgyventi vieną didžiausių visų laikų meilės istorijų.

Viliuosi, kad, matydami galimybę padaryti ką nors svarbaus ir ateities kartai palikti geresnį pasaulį, pagalvosite apie M. Gorbačiovą ir paklausite savęs: „Kas, jei ne aš? Kada, jei ne dabar?“ Žinau, kad aš pats taip tikrai darysiu.“


Mirė po sunkios ir ilgos ligos

„Šiąnakt po sunkios ir ilgos ligos mirė Michailas Sergejevičius Gorbačiovas“, – pranešė rusų žiniasklaidos kanalas.

Birželį Gorbačiovo fondo atstovas spaudai Vladimiras Poliakovas sakė, kad Michailas Gorbačiovas serga inkstų liga ir yra gydomas. Jis taip pat susiejo 91 metų buvusio Sovietų Sąjungos prezidento sveikatos pablogėjimą su jo amžiumi. Devintojo dešimtmečio pabaigoje Sovietų Sąjungos atsivėrimui vadovavęs dabar 91-erių metų M. Gorbačiovas turėjo nuolatinių sveikatos problemų.

Per pastaruosius metus jam buvo atlikti pakartotiniai medicininiai tyrimai, rašoma „Maš“. Pasak portalo, buvusiam prezidentui tekdavo važinėti į vieną iš Maskvos ligoninių atlikti dializę kraujui išvalyti. Oficialaus patvirtinimo, kad jis kenčia dėl inkstų, nebuvo.

M. Gorbačiovas 1985 metais tapo Sovietų Sąjungos komunistų partijos generaliniu sekretoriumi. Tuo metu tai buvo aukščiausia pozicija šalies politinėje hierarchijoje. 1990 metais jis tapo pirmuoju ir paskutiniuoju šalies prezidentu. Būdamas valdžioje, M. Gorbačiovas pradėjo komunistinės sistemos reformas („perestroika“) ir atvirumą („glasnost“). 1991 metais Sovietų Sąjunga iširo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)