Viskas prasidėjo 1984 metais, kai filmuodamasis „Pepsi“ reklamoje popkaralius per pirotechnikos incidentą patyrė antro ir trečio laipsnio galvos odos nudegimus ir jam buvo duota stiprių nuskausminamųjų.

Kaip sakė pats M. Jacksonas, nuo to laiko narkotinės medžiagos užvaldė jo gyvenimą.

„Tapau vis labiau priklausomas nuo skausmą malšinančių vaistų, kurie man padėjo išgyventi gastrolių dienas“, – sako atlikėjas archyviniame garso įraše, kuriame paaiškino, kodėl atšaukė 1993-ųjų pasaulinių gastrolių „Dangerous“ antrąją dalį. Vyras tuomet paskelbė, kad pradės gydytis.

Visas gastrolių laikas buvo tikra kančia popžvaigždei. Archyvinėje medžiagoje M. Jacksonas prisipažino, kad gastrolių metu išgyveno pragarą.

Vėliau padėtis tik dar labiau pablogėjo, nes atlikėjas susidraugavo su garsiu Holivudo dermatologu Arnoldu Kleinu, kuris 2015 metais, sulaukęs 70-ies, mirė dėl natūralių priežasčių. A. Kleinas prisipažino, kad superžvaigždei leisdavo opioidą demerolį ir duodavo kitų narkotinių vaistų.

TMZ vykdomasis prodiuseris Harvey’is Levinas pasakoja, kad dainininkas nuolatos „ištisas valandas“ A. Kleino kabinete svaigindavosi demeroliu. Jam apie tai gydytojas prisipažino 2009 metų lapkritį duotame interviu.
„Gyd. A Kleinas mielai tai leisdavo, o vaistų vartojimą pateisindavo smulkiomis procedūromis. Ir taip vykdavo nuolatos“, – tvirtina H. Levinas.

Anot D. Pinsky’io, M. Jacksonas demerolį vartodavo net 300 miligramų dozėmis. Popmuzikos karalius šią narkotinę medžiagą netgi apdainavo savo 1997 metais įrašytoje dainoje „Morphine“.

Debbie Rowe, buvusi garsenybės žmona ir ilgametė gyd. A. Kleino asistentė, sutiko kalbėti tik apie savo viršininką, bet ne apie buvusį sutuoktinį. Pasak jos, kad A. Kleinas garsėjo tuo, kad savo kabinete užsiiminėdavo neetiška veikla, taip priviliodamas Holivudo elitą.

„Pasitaikydavo, kad jis išrašydavo receptus vaistams, kurie neturėjo nieko bendra su gydomais susirgimais. Jis išrašydavo tokius vaistų receptus, kurių dermatologai paprastai neišrašo“, – dokumentiniame filme pasakoja moteris, pridurdama, kad su A. Kleinu žmonės noriai palaikydavo draugystę, nes žinojo, kad mainais iš jo gaus norimų dalykų.

Taip pat atskleista, kad, M. Jacksono ir A. Kleino ryšiams iš gydytojo ir paciento santykių peraugus į draugystę, dermatologas neva pas save laikydavo suklastotus asmens tapatybės dokumentus, skirtus dainininkui.

Teismo pareigūnų teigimu, dainininkas buvo susikūręs net 19 skirtingų netikrų tapatybių, kad gautų reikiamų vaistų, o A. Kleinas turėjo specialią knygą, kurioje žymėdavosi, kokie receptai būdavo išrašomi kiekvieno tariamo asmens vardu.

„Michaelas visus šiuos vaistus gaudavo lankydamasis pas daugybę skirtingų medikų, su kuriais bendravo: Daktaro A jis paprašydavo raminamųjų vaistų, o tuomet Daktaro B galėdavo vėl prašyti tų pačių medikamentų. Didžiąja dalimi Michaelas yra pats kaltas dėl savo mirties, tačiau jam tikrai labai padėjo medikų bendruomenė“, – teigia M. Jacksono plastikos chirurgas gyd. Harry’is Glassmanas.

Popkaraliaus asmeninis gydytojas Conradas Murray’us, kuris teigia labai rūpinęsis M. Jacksonu, tvirtina, kad tokio pobūdžio informacija su juo niekada nebuvo pasidalinta.

„Jis elgėsi taip, tarsi aš būčiau buvęs vienintelis jo gydytojas. Jeigu būčiau žinojęs, kad Michaelas lankosi pas dermatologą ar bet kurį kitą gydytoją, kuris jam kasdien leidžia ar lašina opioidus, būčiau ėmęsis dviejų dalykų: pirma, būčiau pasakęs, kad jis turi problemą, antra, būčiau patikinęs, kad galiu jį nuvežti gydytis, nes priešingu atveju pasitraukčiau kaip jo gydytojas“, – tikina C. Murray’us.

2009 metais, atlikėjui ruošiantis savo gastrolių turui „This Is It“, pasiektas pikas: vyro elgesys ėmė kelti nemenką nerimą turo režisieriui Kenny’iui Ortegai.

„Jis ima rodyti stiprius paranojos, nerimo ir į obsesinį sutrikimą panašaus elgesio požymius. Manau, kad geriausia, ką galime padaryti, tai kuo greičiau išsikviesti gerą psichiatrą. Niekas neprisiima atsakomybės, niekas kasdien juo nesirūpina. Šiandien man teko jį pavalgydinti, apkamšyti lovoje ir paskambinti jo gydytojui“, – K. Ortega rašė savo el. laiške, išsiųstame vykstant turo repeticijoms.

Ruošdamasis šioms daugybę jėgų pareikalavusioms gastrolėms, M. Jacksonas repetavo ir likus dienai iki birželio 25-osios, kurią popžvaigždė paliko šį pasaulį.

„Michaelas Jacksonas buvo priklausomas nuo narkotikų. Jis buvo ir manipuliavimo meistras, mat Michealas sugebėjo manipuliuoti manimi. Nė karto nesudariau jam sąlygų [svaigintis] jo priklausomybių laikotarpiu“, – tikina gyd. C. Murray’us.

Net atlikėjo mirties bylą tyręs Los Andželo policijos detektyvas Orlandas Martinezas pripažįsta, kad asmeninis M. Jacksono gydytojas nepelnytai nukentėjo, nors nebūtinai dėl visko buvo kaltas vien jis.
„Mes žinojome, kad dar keli gydytojai ne vienerius metus darė tą patį, ką ir C. Murray’us.

Nusprendėme sutelkti dėmesį į kriminalinį tos lemtingos nakties aspektą. Taigi tai paneigė visą istoriją su kitais gydytojais. Yra daugybė kaltųjų, kurie niekada nesulaukė atpildo dėl jo mirties“, – teigia policijos pareigūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją