2016 metais užbaigtą FTB ataskaitą apie Angelinos Jolie ir Brado Pitto konfliktą privačiame lėktuve gavo žurnalas „People“.

Pasivadinusi anonime, slapyvardžiu Jane Doe, 47-erių A. Jolie paprašė, kad FTB dokumentai apie incidentą lėktuve jai būtų pateikti remiantis Informacijos laisvės įstatymu. Šiuo metu su buvusiu mylimuoju, 58-erių B. Pittu, ji kovoja dėl šešių vaikų globos.

Žurnalo „People“ gautuose dokumentuose, kuriuose pateikta jautri informacija, atskleidžiama naujų įžvalgų apie 2016 m. rugsėjo 14 d. incidentą, po kurio praėjus vos kelioms dienoms A. Jolie padavė prašymą dėl skyrybų.

Po anoniminio pranešimo Los Andželo vaikų ir šeimos tarnybos departamentas (DCFS) kartu su FTB pradėjo tyrimą dėl ginčo, į kurį nuo alkoholio esą apsvaigęs B. Pittas įsivėlė su žmona, kai judviejų šeima privačiu lėktuvu iš Prancūzijos skrido atgal į savo namus Los Andžele. Tuo metu šaltinis tvirtino, kad B. Pittas lėktuve „įžeidinėjo“ ir „panaudojo fizinius veiksmus“ prieš vieną iš vaikų. B. Pittas visuomet neigė kada nors smurtavęs.

Tų pačių metų lapkritį FTB tyrimą baigė, nepateikęs jokių kaltinimų aktoriui. Kiek anksčiau tą patį mėnesį DCFS taip pat užbaigė savo tyrimą, kuriame nenustatyta jokių smurto faktų.

Remiantis FTB ataskaita, A. Jolie tvirtino, kad tarp jos ir sutuoktinio tvyrojo „įtampa“, o dėl pastarojo veiksmų tą dieną lėktuve moteris jautėsi „kaip įkaitė“. B. Pittas neva ją sugriebė ir papurtė, pastūmė į sieną ir kumščiu trenkė į lėktuvo lubas. Tuomet, kai A. Jolie pasirodė, kad vyras „ruošėsi pulti“ vieną iš jų vaikų už tai, kad šis barnio metu tėtį pavadino necenzūriniu epitetu, moteris prisipažino prieš B. Pittą panaudojusi dusinamuosius rankų judesius.

Anot jos, B. Pittas lėktuve „rėkė“, „elgėsi monstriškai bei šaukė ant jų“, todėl ji ir vaikai skrydžio metu buvo „sukrėsti“. Moteris pridūrė, kad tuo metu buvo „sustingusi, išsigandusi ir nežinojo, ką daryti.“

Be to, aktorės teigimu, dėl išlieto raudonojo vyno orlaiviui padaryta maždaug 25 tūkst. JAV dolerių žala. Maža to, B. Pittas esą ir ją pačią „apipylė alumi“. Ataskaitoje rašoma, kad A. Jolie sužalota nugara ir alkūnė, taip pat ant rankos rasta konflikto metu susidariusi žaizda, o B. Pittas buvo įdrėkstas – moters teigimu, galimai ji pati įdrėskė buvusiam vyrui.

B. Pittui artimas šaltinis žurnalui „People“ sakė, kad ataskaitoje „nėra nieko naujo“, mat tiek ir pats šaltinis, tiek ir A. Jolie šiuos dokumentus turi jau ne vienerius metus.

„Tyrimas atliktas, nepareikšti jokie kaltinimai. Įprasta, kad tokie dalykai nėra viešinami. Abi šalys [dokumentus] turėjo. Iš [ataskaitos paviešinimo] nėra jokios naudos. Paviešinimas tik sukels žalos vaikams ir visai šeimai“, – tvirtina šaltinis.

Jo teigimu, Holivudo aktorius „šiuo klausimu tylėjo, nes žinojo, kad taip bus geriausia jo vaikams ir visiems kitiems. Jis laikėsi tokios pozicijos, nepaisydamas nesibaigiančių išpuolių ir bandymų nutempti jį į teismą.“

Buvę sutuoktiniai, kurie 2019 metais oficialiai išsituokė, yra 21 metų Maddoxo, 18 metų Paxo, 17 metų Zaharos, 16 metų Shilohos ir 14-ečių dvynių Vivienne ir Knoxo tėvai.

Praėjusiais metais, duodama interviu „The Guardian“, A. Jolie prisiminė skyrybas: „Nesu iš tų žmonių, kurie tokius sprendimus priima lengvai. Reikėjo, kad nutiktų labai daug dalykų, jog pajusčiau, kad turiu išsiskirti su savo vaikų tėvu.“ Užsiminusi, kad yra daugybė dalykų, kurių ji negali atskleisti, garsenybė teigė, kad dėl savo išgyvenimų jautėsi „palaužta“ ir norėjo, jog šeima rastų būdą, kaip judėti į priekį, „įskaitant ir vaikų tėtį.“

Tuo metu B. Pittui, kuris visuomet neigė kaltinimus fiziniu smurtu, artimas šaltinis, perskaitęs aktorės komentarus, žurnalui „People“ tvirtino, kad „sunku suvokti, kas kokią naudą turėtų iš tolesnio ėjimo šiuo keliu.“

Kai balandį „Politico“ pirmą kartą pranešė apie Informacijos laisvės įstatymo pritaikymą byloje, teisininkė Amanda Kramer leidiniui sakė: „Negaliu komentuoti nežinomos moters, kuri norėjo apsaugoti šeimos privatumą, tapatybės. Mūsų pozicija yra tokia, kad aukos ir nukentėjusieji privalo turėti galimybę gauti federalinių agentūrų turimus dokumentus apie nusikaltimus, kuriuos jie patyrė arba apie kuriuos pranešė – kaip yra įprasta valstijų lygmeniu – kad galėtų siekti pagalbos, traumų gydymo ir teisinės apsaugos sau bei savo vaikams.“

„Mūsų klientė [A. Jolie] daug metų siekė gauti šiuos dokumentus, tačiau jai buvo sudaromos kliūtys, tad teko kreiptis į teismą, kad galėtų susipažinti su šiais svarbiais įrašais. Buvo būtina imtis teisinių priemonių“, – pažymėjo teisininkė.

B. Pittas ir A. Jolie šiuo metu teismuose ginčijasi dėl to, kad moteris pardavė šeimos turėtą Pietų Prancūzijoje įsikūrusios „Château Miraval” vyno daryklos dalį, kurią buvę sutuoktiniai kartu nusipirko 2008 metais. Būtent šioje vyno darykloje jiedu 2014 metais susituokė. Be to, visa šeima ne kartą joje leido atostogas.

Praėjusį mėnesį šaltinis žurnalui „People“ atskleidė, kad filmo „Kulkų ekspresas“ žvaigždė B. Pittas šiuo metu propaguoja blaivybę ir „vis dar palaiko gana gerus santykius“ su savo vaikais, kurie „dabar jau yra vyresni, turi savo gyvenimus ir draugus“. Šaltinio teigimu, garsusis Holivudo aktorius šiuo metu gyvena „geriausią įmanomą gyvenimą“, atsižvelgiant į esamas aplinkybes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)