Garsus vyras per interviu Bearui Gryllsui prakalbo apie savo sunkią kovą su vaskulitu – kraujagyslių uždegimu. Laidos vedėjas 44 metų aktoriaus klausė, iš kur jo stiprybė.

A.Kutcheris atsakė: „Prieš dvejus metus susirgau tokia keista, labai reta vaskulito forma, kuri išjungė mano regą. Išjungė klausą. Išjungė pusiausvyrą“.

Laidos vedėjui aktorius atskleidė, kad atgauti jėgoms prireikė maždaug metų.

„Kol neprarandi, deramai neįvertini. Nežinojau, ar vėl galėsiu normaliai matyti, girdėti, vaikščioti“, – apie sunkų jam tekusį išbandymą kalbėjo A. Kutcheris. Tą patį vakarą tviteryje aktorius patvirtino, kad visi ligos padariniai likviduoti.

Vaskulitas – kraujagyslių uždegimas. Uždegimas yra natūrali imuninės sistemos reakcija į infekciją ar traumą. Jis sukelia tinimą ir padeda organizmui įveikti užkratą. Vaskulito atveju imuninė sistema ima atakuoti sveikas kraujagysles, jos patinsta ir susiaurėja.

Tokią būklę gali sukelti infekcija ar vaistai, bet tikslios priežastys dažniausiai lieka nenustatytos. Vaskulitas gali sukelti minimalių odos pažeidimų, tačiau retais atvejais netgi gali sustoti širdis ar būti pažeisti inkstai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją