Kate Middleton ruošiantis ateityje tapti karaliene konsorte, ji tai daro prieš akis turėdama geriausią įmanomą pavyzdį – rekordus buvimo soste pagerinusią 96-erių Elžbietą II.

„Catherine mokosi ją stebėdama. Ji žino, kokie dalykai sulaukia atgarsio. Ji daug ką perims iš karalienės“, – šią savaitę žurnalui „People“ sakė karalienės biografė Sally Bedell Smith.

Nors monarchę ir Kate skiria net 56 metų skirtumas, jos abi pasižymi bendromis savybėmis, tinkamomis tokiam vaidmeniui: ramiu stoiškumu, neklystančiu diskretiškumu ir tvirta ištikimybe. Šių moterų nuomonės ginčijamais politiniais klausimais niekada neteko išgirsti, jų atsidavimas sostui yra nepajudinamas, o judviejų viešas įvaizdis yra griežtai kontroliuojamas. Kate taip pat įkūnija neoficialų karalienės šūkį: „Niekada nesiskųsk, niekada nesiteisink“.

Tai du svarbūs dalykai, kurių Kate išmoko iš Elžbietos II.

Pati karalienė nėra linkusi kitų auklėti, tad mažai tikėtina, kad ji kada nors oficialiai mokė Kate. Istorikė Sarah Gristwood teigia, kad monarchė su Kate greičiausiai bendrauja taip, kaip su savo ministrais pirmininkais.

„Karalienė visada mieliau veikia, o ne tiesiog kalba. Jeigu per audiencijas su ministrais pirmininkais ir duodamas koks patarimas, veikiausiai jis yra itin diskretiškos formos, o ne koks tiesioginis nurodymas“, – sako knygos „Elžbieta: karalienė ir sostas“ („Elizabeth: Queen and Crown”) autorė.

Nors Kate yra šiuolaikiška moteris, jai visgi tenka paklūsti jau ne vieną šimtmetį gyvuojančiai karališkosios šeimos galios struktūrai.

„Prisitaikyti prie šios instituto reikalavimų yra asmeninio noro reikalas. Tokia savybė galbūt skamba ne visai patraukliai, tačiau ji itin svarbi norint tapti sėkmingu karališkojo mechanizmo sraigteliu“, – tvirtina S. Gristwood.

Kate netgi semiasi įkvėpimo iš karalienės stiliaus ir dažnai dėvi monarchės paskolintus papuošalus. Oficialiuose renginiuose karalienė visada vilki ryškiaspalvius apdarus, kad gerbėjai galėtų ją lengvai pastebėti minioje. Kate taip pat seka jos pavyzdžiu.

Anot „People“ šaltinių, Elžbieta „turi itin griežtai apibrėžtą stilių, beveik kaip uniformą, o tai tinka ir Kate“.

Šią savaitę monarchė išvažiavo vasaros atostogų, kurias praleis Škotijoje įsikūrusioje Balmoralo pilyje. Vos prieš dvejus mėnesius Jungtinėje Karalystėje ir visame pasaulyje trankiai atšvęstas jos valdymo 70-etis. Elžbietai neabejotinai lengviau išvykti žinant, kad Kate ir jos vyras princas Williamas yra pasirengę vykdyti karališkąsias pareigas ateinančiais mėnesiais ir metais.

„Karalienei jie atstovauja nepriekaištingai. Jiedu demonstruoja pasididžiavimo vertą atsidavimą. Ir tai tikriausiai suteikia jai vilties“, – pridūrė S. Bedell Smith.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją