Vaidmeniu filme „Amerikietiškos grožybės“ („American Beauty“) bene labiausiai pagarsėjusi aktorė (dabar jai – 43-eji) papasakojo apie laikotarpį, kai patyrė seksualinę prievartą ir buvo įjunkusi į kvaišalus. Apie tai M. Suvari prasitarė 2021-aisiais pasirodžiusiuose memuaruose „The Great Peace“.

Metukų sūnų Christopherį su vyru Michaelu Hope‘u šiuo metu auginanti aktorė prisiminimų knygoje samprotauja apie tai, kaip neurotiški, ydingi santykiai pakeitė jos požiūrį į seksą ir kaip palaipsniui suvokė, kad nėra mylima.

Visiškai neseniai per pokalbį su leidiniu „The Guardian“ M. Suvari pasakė, kad buvęs jos vyras – į despotizmą linkusi asmenybė – prašydavo, kad ji pasamdytų moterų, su kuriomis būtų galima užsiimti seksu trise. Vėliau, esą, jai pavyko su viena iš tų moterų pasikalbėti.

„Pasakiau: „Noriu, kad žinotum: aš niekada nenorėjau daryti ko nors panašaus.“ Ji nusistebėjo ir pasakė: „Jis sakė, kad to norėjai.“ Man kaipmat atsivėrė akys: supratau, kad manimi buvo manipuliuojama, o aš nė neįtariau. Buvo sudaromos tokios aplinkybės, kurios tiesiog mane įtraukdavo“, – sakė M. Suvari.

„Niekada nenorėjau kalbėti ką nors bloga apie dalykus, kurie kitiems galbūt normalūs, bet man nebuvo duota rinktis, todėl mane visa tai traumavo, – kalbėjo aktorė prisimindama sekso trise epizodus. – Seksualinė prievarta – ypač trikdanti patirtis, kadangi ji suteikia ir... malonių potyrių. Žinoma, visa kita – totalus košmaras, todėl pasijunti sumišęs, nebežinai, kaip viską vertinti.“

Kaip sakė M. Suvari, tai, kad nebuvo galimybės pačiai savęs pažinti, jai vis dar daro poveikį.

„Visa tai iš manęs buvo atimta“, – paaiškino ji.

Pernai, kalbėdama su portalu „People“, M. Suvari nurodė, kad nusiraminimą jai teikdavo vaidyba, aktorės darbas. Galima priminti, kad žinomumą M. Suvari atnešė vaidmuo 1999-ųjų komedijoje „Amerikietiškas pyragas“ („American Pie“). Netrukus jaunai aktorei buvo patikėtas Angelos – per rungtynes pasirodančios paauglės šokėjos – vaidmuo filme „Amerikietiškos grožybės“. Pagal siužetą Angela tampa į vidutinį amžių įžengusio vyriškio (aktorius Kevinas Spacey) aistrų objektu. Po filmo pasirodymo M. Suvari pelnė tikrą pripažinimą ir buvo nominuota BAFTA apdovanojimui geriausios antro plano aktorės kategorijoje.

„Tai buvo nuostabi patirtis. Gerai, kad pasitaikė galimybė dirbti ir išreikšti save būtent tada, kai buvau reikalinga pagalbos, – prisimena aktorė „Amerikietiškų grožybių“ filmavimo laikus ir priduria, kad tada dažnai jausdavosi taip, tarsi gyventų dvigubą gyvenimą – išorinį ir vidinį – ir desperatiškai stengtųsi pagyti.

Šiuo metu aktorė dirba su problemų patiriančiu, nepalankioje padėtyje atsidūrusiu jaunimu „Vista Del Mar“ centre Kalifornijoje. Ji dalijasi savo patirtimi, nes mano, kad geba spinduliuoti šviesą ir įkvėpti.

„Žinau, kad turiu tokią savybę, – sakė M. Suvari kalbėdama su „People“. – Tai primas kartas, kai leidžiu sau prabilti taip, kaip noriu.“

Paklausta, ką mano apie skaitytojų reakciją į savo prisiminimų knygą, M. Suvari atsakė, kad jai ir liūdna ir malonu.

„Malonu pasijusti pastebėta ir išgirsta, tačiau man plyšta širdis žinant, kad ir kitiems teko patirti panašių dalykų. Man liūdna tai girdėti, bet apskritai labai savimi didžiuojuosi. Gyvename beprotiškiausiais laikais, visas pasaulis liepsnoja, bet, kita vertus, apie daug ką galima kalbėti kur kas atviriau. Turėjau viltį, kad [mano knyga] galėtų paskatinti kokius nors pokyčius ir tolesnes diskusijas“, – sakė M. Suvari kalbėdama su „The Guardian“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją